Megsemmisítette a Falco a Zetét

Egyoldalú volt a harmadik meccs, csak azért nem lett negyven közte, mert Szekulovics az utolsó negyedre beküldte a fiatalokat.
 
 
 
 
 

Megsemmisítette a Falco a Zetét

Egyoldalú volt a harmadik meccs, csak azért nem lett negyven közte, mert Szekulovics az utolsó negyedre beküldte a fiatalokat.

6-0-val kezdett a Falco, majd a negyed derekán már tíz volt közte, 12-2-nél időt kért Bencze Tamás. Ezúttal teljesen más sebességi fokozaton pörögtek a vasiak. A ZTE mindent mellédobott, 18-2-nél megint magához hívta övéit a vendégek mestere. Már 18 is volt közte, az első negyed vége Szabó triplája után 20-8-as állással ért véget. Taylor összeszedte magát támadásban, 12 pontig jutott, miközben az első meccsen parádézó, a másikon betliző Radicnak egy sem volt.

Visszajött tízre a Zete a folytatásban, de sokáig nem örülhettek a vendégek, mert a 13. percben már 19 volt közte. Sőt, Pustahvar távolijával már több mint húsz (32-10). Nagyon egyoldalú volt a meccs, huszonnyolcra is rúgott a differencia, 47-19-ről fordultak a csapatok. A kék mezesek nem nagyon találták a ritmust, úgy tűnt, elkészültek erejükkel az első két meccsen…

A meccs idejekorán eldőlt, a fordulás után már több, mint harminccal is ment a Falco. Már az is nagy sikernek bizonyult a vendégeknél, hogy a harmadik negyed végére átlépték a negyven pontot. 74-41-ről indult a záró felvonás.

Kis Raul rántotta le a nyakánál fogva Váradit, teljesen feleslegesen, buta faultja sportszerűtlent ért. Másfél perc telt el, amikor már 39 volt közte. Az utolsó hat és fél percre lehetőséget kaptak a fiatalok is a Falcóban, miközben a vendégeknél továbbra is a standard kezdő játszott, hogy csökkenjen a különbség. Érdekes, ugyanis két nap múlva az életükért kell küzdeniük…

A VAL-értékek aránya: 128-66, a párharc legegyértelműbb meccsén mindössze Doktor és Kis Raul produkált pozitív értéket a vendégektől, előbbi 12, utóbbi 5 indexszel zárt, az összes többi zalai játékos mínusz mutatóval fejezte be.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Minden pozitív, az egész meccset kontroláltuk, az első perctől kezdve pontosan azt csináltuk, amit akartunk. Az első két meccsen ez nem sikerült, most végre jól indultunk, és örömjátékkal fejeztük be az estét. Mindenki játszott, mindenki lehetőséget kapott, nem akartam többet használni a kezdőket, ezért cseréltem, illetve szerettem volna elkerülni a felesleges sérüléseket, vagy, hogy bárki is elfáradjon egy ilyen meccsen. Kedden új találkozó jön, remélem, hogy lezárjuk a párharcot Egerszegen. Köszönöm a szurkolást, a Falco és a tábor ma azt nyújtotta, amit szokott egész szezon során. Megyünk tovább, egy dolgot szeretnék még külön kiemelni, nem szoktam ilyet, de dicséret illeti Taylort, aki ma este nagyon jól védekezett és támadott, ezt a statisztika is jól mutatja, ezen az úton kell menni tovább.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Gratulálok a Falcónak, a játék minden elemében jobbak voltak, mint mi. Koncentráltak védekezésben és támadásban, ahogy együtt voltak, az eldöntötte a meccset. Nem úgy álltunk hozzá ehhez a meccshez, ahogy kellett volna, nem így terveztük, ezért elnézést kérek a szurkolóinktól. Messze nem voltunk egyenrangú ellenfelek, nyilván a fáradtság benne volt ebben, bár a Falco is pont ugyanennyit játszott, mint mi, a kulcsjátékosaik ugyanúgy terheltek voltak. Ebből tanulni kell, sok előkészítetlen dobást vállaltunk el, rosszul dobtunk, de nem is volt jó szelekció. Sok esélyt adtunk a támadó lepattanókból ellenfelünknek. Készülünk tovább a keddi meccsre, javítani szeretnénk. Ennél sokkal jobban, koncentráltabban és élesebben kell játszani, ma nagyon tompák voltunk, a szombathelyiek viszont nagyon készek. Gratulálok nekik még egyszer, nem volt kérdés, hogy 30 vagy 20 lesz közte, de azért mégsem mindegy, hogy mennyivel fejezzük be.

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!