Megnyerte a Krasznai Kupát a Falco

A házigazda Sopront is legyőzték a sárga-feketék.
 
 
 
 
 

Megnyerte a Krasznai Kupát a Falco

A házigazda Sopront is legyőzték a sárga-feketék.

A Sopron és a Falco játszotta a Krasznai Kupa döntőjét idén, Váradi Kornél tehát máris korábbi kenyéradója ellen meccselhetett. Éppen Váradi jegyezte a találkozó első kosarát, Kornél öccse, a válogatott hátvéd, Benedek. Eltelt a nyitó negyed fele, mire a csereként beálló Tóth Gergely megszerezte a hazaiak első mezőnykosarát. Nagyon iparkodott az ex-soproni Milos Borisov, 6-13-nál időt is kellett kérnie az SKC-nak. Innentől aztán belelendültek a hazaiak, 12-13-nál már Szrecsko Szekulovics hívta magához övéit. Egállal ért véget az első etap.

A folytatásban is a vasiak diktálták a tempót, a kék-fehérek rohantak az eredmény után. Takács Norbert elemében volt, egyszerűen nem tudták tartani őt a vendégek. Az amerikai Lamb Autrey ziccerével végül a második negyed, így a félidő is döntetlennel zárult (33-33).

Norfleet ziccerével folytatódott a játék a fordulás után, hiába dobtak nagyon gyengén távolról, továbbra is a sárga-feketék vezettek pár ponttal, igaz végig ott loholtak a nyakukon a hazaiak. Darrin Govens vezérletével begyújtotta a rakétát a harmadik negyed hajrájára a Falco, amely tíz pontot vert ellenfelére, és 59-49-es előnyről várta az utolsó felvonást.

Egészen a végéig ment az adok-kapok, de fordulat már nem volt a találkozóban, így végül megérdemelten nyert a Szombathely, amely ezzel el is hódította a trófeát.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!