Másodszor is átlépett a Falco a TF-en

A sárga-feketék úgy is magabiztosan nyertek, hogy Balmazovics és Perl sem játszott.
 
 
 
 
 

Másodszor is átlépett a Falco a TF-en

A sárga-feketék úgy is magabiztosan nyertek, hogy Balmazovics és Perl sem játszott.

Mindkét oldalon akadt hiányzó, az eltiltott Bergstedt mellett Balmazovics és Perl sérülés miatt nem játszott.

Govens kosarával indult a meccs, mindkét csapat sokat hibázott. Reddic és Váradi is betalált, miközben a hazaiaknál négyből semmi és még a büntetőket is kihagyták. Három és fél percet kellett várni, mire 0-8 után találtak be először, de Clark csak egy büntetőt értékesített. Pipan az ötödik percben, 3-14-nél kért időt, még mindig nem volt mezőnykosara a TF-nek. Reddic nagyon élt a palánkok alatt, de Bruinsma és Váradi is nagyot játszott. Tíz perc után 9-24 volt az állás.

Bruinsma szerezte a meccs első hármasát, tovább nőtt a különbség. Az amerikai rátett még két sikeres büntetőt is, így már hússzal vezetett a Falco (9-29). Bíró és Bruinsma újabb távolijával 11-0-át mentek a szombathelyiek. Már majdnem harminc volt a különbség, amikor Okorn pályára küldte Hódit és Körmendit is. 13-43-nál ez is bekövetkezett. Az újonctól egyedül Meleg volt dicsérhető, az ő hármasával alakult ki a félidei, 24-48-as állás.

Reddic és Bruinsma szólt hozzá a fordulás után. Hiába volt ezúttal ponterősebb – önmagához képest – a TF és hiába szerzett egy csomó támadó lepattanót, nem tudott közelebb férkőzni, mert a Falcónak mindenre volt válasza. Állandósult a harminc pont körüli különbség. 34-68-nál és 37-71-nél volt a legnagyobb a vendégek előnye. 46-75-ről indult a záró felvonás, ahol már nem volt miről dönteni.

Az utolsó negyedet, ha csak eggyel is, de megnyerték a fővárosiak. Érdekesség, hogy Ales Pipan együttesében ezúttal sokkal aktívabb volt a cseresor, a kezdőcsapatból csak a két hátvéd tudott betalálni, Beák, Filipovic és McLane is vonallal zárt. A Falco ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyert, és ezzel a harmadik helyről kezdi a felsőházi középszakaszt.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!