Maroneyra nem volt ellenszere a Falcónak '99-ben

Kálmán Lászlót az idei Alba nem győzte meg igazán.
 
 
 
 
 

Maroneyra nem volt ellenszere a Falcónak '99-ben

Kálmán Lászlót az idei Alba nem győzte meg igazán.

Ahogy arról már korábban olvashattak honlapunkon, idén 18 év után rendeznek újra Alba – Falco bajnoki döntőt. Az 1998/99-es szezonban rendezett „aranycsata” még négy győzelemig tartott, végül összesítésben 4-1-re a fehérváriak nyertek. A bajnok Alba egyik oszlopos tagja volt a csapat jelenlegi ügyvezető igazgatója, Halm Rolland, aki szerint annak a párharcnak a második mérkőzés volt a kulcsa.

– Nem mostanában volt már ez a döntő, de amennyire rémlik, a Falcónak nagyon jó csapata volt, mégis kicsit meglepetés volt, hogy bejutottak a döntőbe – mondta Halm Rolland a BB1.hu-nak. – Eredetileg arra lehetett számítani, hogy a Matáv Pécs lesz az ellenfelünk. Ezt a párharcot még négy győzelemig játszottuk. Nagy csata volt, amiben döntőnek bizonyult, hogy a második mérkőzést sikerült megnyernünk Gémes Levente utolsó másodperces triplájával. Akkor összesítésben elhúztunk 2-0-ra, és innen már csak egyet tudtak nyerni a szombathelyiek. Mindkét oldalon rengeteg ismerős arc volt, hiszen a Falco edzője Földi Sándor volt, míg a csapatuk vezérei Kálmán László és a jelenlegi vezetőedzőnk, Branislav Dzunic voltak. Számunkra azaz időszak meglehetősen eredményes volt Farkas Sándor irányítása alatt, hiszen három év alatt három bajnoki címet és két Magyar Kupa győzelmet hódítottunk el. A Falco elleni párharc egyébként már csak azért sem volt könnyű, mert abban az évben ment Amerikába Dávid Kornél, de végül nélküle is nyertünk.

Az Alba ügyvezető igazgatója úgy látja, hogy az idei párharcban jó esélye van a Falcónak is, nem számít egyértelmű esélyesnek a csapata.

– Kérdeztek már erről többen is, de számomra nem volt meglepetés, hogy a Falco jutott a döntőbe – folytatta Halm. – Nagyon erős, jó szerkezetű, mély kerettel rendelkező csapat a szombathelyi, és Srecko Sekulovic jól használja ezt. Bízom benne, hogy magas színvonalú, jó döntő előtt állunk, amit a nézők élvezni fognak. Nyilván miután megnyertük az alapszakaszt és a középszakaszt is, szeretnénk a bajnokságot is megnyerni a kupa után. Csak a pályaelőnyben nem lehet bízni, mert a Falco képes lehet arra, hogy Székesfehérváron nyerjen, de szerintem az Alba is Szombathelyen.

Maroneyt nem tudták tartani, most a Falco győzelmét várja

Az akkori döntős Falco egyik vezére Kálmán László volt. A szombathelyiek korábbi vezetőedzője szerint emelt fővel veszítettek azon a döntőn, mert az Alba jobb csapat volt.

– Döntőnek bizonyult az Alba elleni döntőben, hogy az utolsó pillanatban leigazolták centerposztra Maroneyt – mondta Kálmán László a BB1.hu-nak. – Egy 140 kilós játékosról volt szó, akit nem tudtunk fogni. A döntő minden meccsén húsz pont körül dobott. Nagyon komoly erősítés volt a fehérváriak számára, vele az Alba sokkal komplettebb lett. A második mérkőzésen nagyon közel álltunk az egyenlítéshez, ám Gémes Levente az utolsó pillanatban megmentette csapata számára a meccset. Nem volt szerencsénk azon a döntőn. Egy mérkőzést tudtunk nyerni, azt viszonylag simán, de el kell ismerni, hogy jobb csapat volt az Alba. Emelt fővel veszítettünk.

Most azonban úgy érzi a korábbi kiválóság, hogy visszavághat a fehérváriaknak Srecko Sekulovic csapata. Számára sokkal meggyőzőbb volt az utóbbi hetekben a sárga-fekete együttes.

– Sok mérkőzését láttam mindkét csapatnak az utóbbi hetekben, és engem az Alba nem győzött meg igazán, most a Falcót egységesebb csapatnak látom – folytatta Kálmán. – Nehéz a szombathelyiek ellen felkészülni. Sok külső dobással operálnak, a támadójátékuk a domináns. Vannak játékosaik, akiket egyszerűen nem lehet üresen hagyni. Ha pedig megpróbálják Govens-t kivenni, és túlsegítenek, akkor a többiek is el tudnak dönteni egy-egy meccset. Az Albának akkor lehet jó esélye, ha ezt valahogy meg tudja állítani. Érdekes lesz az első találkozó, mert a Falco egy hete pihen, míg az Alba „meccsből jön”. Ez elsülhet jól és rosszul is. Szerintem az első és a harmadik meccs lehet a kulcs. Ha valamelyiket megcsípi a Falco, és közben a hazaiakat behúzza, akkor meg lehet a bajnoki cím. Ha az ötödik meccsig jutnának, ott már nagyon nehéz lenne nyerni.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!