Lazán verte az angol bajnokot a Falco

A vasiak a nemzetközi kupában is megszerezték első sikerüket.
 
 
 
 
 

Lazán verte az angol bajnokot a Falco

A vasiak a nemzetközi kupában is megszerezték első sikerüket.

A Falco ragadta magához a kezdeményezést, de az első percekben még nem adta könnyen magát az angol bajnok sem. Reddic kedve megjött Pakson, ma is nagyon élt, a társak is előszeretettel hozták játékba a centert. Az első negyed után 23-17 volt az állás.

Tóth és Balmazovics duplája után először vezetett tízzel a Szombathely. Bruinsma kosara csak azért ért kettőt, mert a cipője orrával rálépett a vonalra, a britek azonban nem vártak tovább, és a 13. percben időt kértek. Az egyre nagyobb előny birtokában a látványra is adtak a sárgák. Norfleet megkapta negyedik faultját. Szívósan védekeztek a vasiak, nem tudtak mit kezdeni velük a vendégek (a második negyedben mindössze hét pontot dobtak a piros mezesek), 39-21-nél ismét időt kért a Raiders. Váradi távolijával a húszat is átlépte a különbség. A félidőben 45-24 állt a táblán.

Reddic szerencsés kosarával folytatódott a meccs. Az amerikai továbbra is nagy kedvvel játszott, labdát szerzett, zsákolt, Bruinsma is megszórta magát szép csendben, a Falco pedig őrizte húsz pont körüli előnyét. Norfleet triplája már időn túli volt, így a záró felvonásnak 64-46-os állással vágtak neki a csapatok.

Értelemszerűen addigra a lényegi dolgok már eldőltek, csak a végeredmény volt kérdéses. Öt perccel a vége előtt, 74-54-nél ismét időt kért a Leicester. A végére ugyan kozmetikáztak az eredményen a britek, de első néhány percet leszámítva egyértelmű fölényben játszott a magyar csapat, amely megszerezte első győzelmét a FIBA-kupában is, és győzelemmel hangolt a szombat esti, ZTE elleni szomszédvári rangadóra.

 
 
  • 2belabo2018október25.00:32ÚjVálasz

    Hatalmas grat, jó ilyen eredményt látni. Érdekes kérdés lehet, hogy az idei, vagy a tavalyi csapat erősebb-e? Tavaly is volt öt légiós, összértékükben szerintem nem nagyon térnek el egymástól a tavalyiak és az ideiek. A csapatban a különbség annyi, hogy Perl helyett most Bíró van. Az ilyen erősítéshez kell Gyuri 'bán kívül Koczka elvtárs, meg Molnármiki. Az edzőt majd a további eredmények minősítik.

     
  • 1lalika2018október24.21:43ÚjVálasz

    Hurrá!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!