Közel hét éve nem nyert a Falco Szegeden

Bruinsma is elutazott a csapattal.
 
 
 
 
 

Közel hét éve nem nyert a Falco Szegeden

Bruinsma is elutazott a csapattal.

Jól jött a karácsonyi pihenő a Szegednek, nagyon kellett már a győzelem Andjelko Mandics együttesének, amely hat vesztes mérkőzés után, csütörtökön 96-89-re verte a Sopront. A Falco könnyedén lépett át az újonc TF-en, de korántsem lehet nyugodt az év végi kirándulás miatt, ugyanis az elmúlt években a sárga-feketék nem győzni jártak Csongrád megyébe. Ez legutóbb közel hét éve, 2012. február 19-én sikerült nekik, még Bencze Tamás irányításával, amikor Kálmán László, Chad Timberlake és Djordje Pantelics is náluk játszott.

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Biztos, hogy a Falcónak jóval könnyebb dolga volt az utolsó fordulóban, mint nekünk. A Sopron ellen nagyon nehéz meccset játszottunk, az a kérdés, hogy ilyen rövid idő alatt mennyire tudtunk regenerálódni fizikailag és mentálisan. Jó csapata van a Falcónak, a legmagasabb ambíciókkal indult neki a bajnokságnak, ez a keretén és eredményein is látszik. Övék a legjobban védekező csapat a mezőnyben, de emellett nagyon attraktívak támadásban is, főleg mezőnyben. Curry, Norfleet, Váradi, Balmazovics és Pustahvar is sokkal veszélyesebb kintről, mint bentről, erre nagyon oda kell figyelni. A tranzíciós játék is erősségük, labdaszerzések után elég gyorsan átmennek támadásba, ezért nekünk is okosan kell támadni, meg kell próbálni kicsit lelassítani a játékot. A Sopron ellen mindössze hat eladott labdánk volt, ez volt a kulcsa a sikernek, valami hasonlóra lesz szükségünk most is. A lepattanókra is figyelni kell, mert Tóth, Reddic és Pustahvar is nagyon agresszívan megy a támadó lepattanókért. Szeretnénk megint egy jó meccset játszani, küzdeni, maximálisan hozzáállni, aztán meglátjuk, hogy a végén ebből mi sül ki. Nehéz lesz, de bízom a játékosaimban, hogy össze fogják szedni magukat. Wirth biztosan nem játszik, Ponjavics helyzete javult, de tegnap még nem edzett, így most még nem tudom megmondani, hogy játszik-e vagy sem.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Szeged mindig is egy nehéz pálya, nehéz ellenfél volt a Falcónak, biztos, hogy most is 100 % kell tőlünk ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Ellenfelünk egy hét alatt két különböző arcát mutatta: előbb meglepetésre kikapott az újonc TF vendégeként, majd a Sopront ellen hazai pályán megmutatták igazi karakterüket és tudásukat, nem véletlen, hogy akkor nyertek is. Játékuk nagy része a Boltics-Sulovics pick and rollokra épül, Boltics a legkreatívabb, ő a kulcsember, szinte minden tőle függ a pályán, az ő levédésére kell elsősorban koncentrálni, persze nem szabad megfeledkezni Juhosról és Vágvölgyiről sem, utóbbi a Jászberény és a Sopron ellen is bizonyította, hogy komoly opció tud lenni Szegeden. Emellett Green és Ponjavics is hozzáteszi a magáét, összességében okosan játszanak, ha a saját ritmusukban tudnak kosarazni, akkor mindenki dolgát meg tudják nehezíteni. Úgy érzem, készen állunk, hasonlóan kell játszanunk, mint Jászberényben, csak jobb, pontosabb befejezéssel. Nehéz dolgunk lesz, de ezúttal már nincs akkora nyomás rajtunk, hiszen elég lehetetlen eredményeknek kell születniük ahhoz, hogy ne legyünk ott a Magyar Kupa nyolcas döntőjében. Nem azt mondom, hogy ezáltal könnyebb dolgunk is lesz, de görcsösség nem lehet rajtunk. A nagy távolság miatt már ma elutazunk Szegedre, velünk tart Bruinsma is, aki már elkezdett öt-öt ellen is edzeni velünk, de még biztosan nem fog játszani.

 
 
  • 1belabo2018december30.23:18ÚjVálasz

    ilyen kezdés után fontos, góhogy budafokon nyerjünj

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!