A Körmend volt élesebb az első vasi rangadón

Második idegenbeli meccsét is simán elveszítette a Falco.
 
 
 
 
 

A Körmend volt élesebb az első vasi rangadón

Második idegenbeli meccsét is simán elveszítette a Falco.

2017. október 21. a sportderbik napja volt Magyarországon. Fociban Fradi-Újpest, kézilabdában Szeged-Veszprém, kosárlabdában pedig Körmend-Falco rangadókat rendeztek szombaton.

Már jóval a kezdés előtt rákezdett a két tábor, remek volt a hangulat. A hazaiak hangosbemondója a saját csapatánál vezetőedzőnek Szrecsko Szekulovicsot említette. A vendégtábor hatalmas ovációba kezdett, de ez még a feszült szerb trénerből is széles mosolyt váltott ki.

A körmendi B-közép a kezdés előtt a „Sárga divatmajmok! Nálunk újsághirdetés nélkül is elfogytak a bérletek! Vak Népe CSD” feliratú molinót feszítette ki, mire a vendégtáborból felharsant a „Kurv@ gyenge!”.

Egy perc után Govens szerezte a meccs első találatát, magasembereket megszégyenítő centerjátékkal. Borisov triplájára Wright felelt. Pattanásig feszültek az idegek, sok hibával játszott mindkét csapat. Végig a Falco irányította az első negyedet, Perl kosara után, a kilencedik percben, 13-18-nál időt kért Potocnik. Az első negyedet is a szombathelyiek Eb-hőse zárta, egy tempóval (15-20).

Norfleet triplájával indult a második etap, majd Zsigeranovics tette fel közelről, máris tíz közte. Még csak egy perc telt el, de Perl ziccere után nem bírta tovább Potocnik, 15-27-nél időt kért. Sikerült felráznia csapatát, többször is tízen belülre kerültek a hazaiak, 30-34-nél Szekulovics lépett az asztal felé. Hiába. Touyo vezérletével teljesen ledolgozta hátrányát az MTE. Sőt, az utolsó percben Fanning kosara után már a vezetést is átvette. Váradit feldöntötték - a vendégek támadó faultot reklamáltak -, Fanning pedig ezzel mi sem törődve bevágott egy trojkát, 41-36-tal fordultak a csapatok.

Alig, hogy elindult a második játékrész, Davis máris jelentkezett egy távolival, majd Tuoyo szerezte meg a tízedik pontját, ezzel pont ennyi lett a két csapat között. 5-0 után köszönt be Borisov kintről. Úgy tűnt, újra elkapja a fonalat a Szombathely, 55-48-nál Potocnik időt kért. Nem tartott sokáig, egyénieskedővé vált a vendégek játéka, a Körmend pedig élt a lehetőséggel, és kihasználta a megyei rivális hibáit. Wright 3+1-es akciót ért el, majd Davis kosara után, 63-48-nál időt kért a Falco. Váradi a hármasa után kért számon egy faultot, amiért technikait kapott. Szerencséjük is volt bőven a piros mezeseknek, még 0.4 másodperccel a vége előtt is kosarat tudtak szerezni Csorvási „pöcizésével”. 71-54-ről indult a záró felvonás.

Tuoyo triplája után húszra rúgott a differencia (76-55). Szekulovics a 34. percben, 80-58-nál megint időt kért. A végére sikerült kozmetikáznia az eredményen csapatának, de a lényeg már nem változott.

Gasper Potocnik, az Egis Körmend vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak, a játékosoknak, a szakmai stábnak és a klubvezetésnek, azt hiszem, kijárt már nekik ez a gratuláció tőlem, és persze köszönjük a közönség támogatását, végig nagyot szurkoltak, sokat segítettek. A meccs elején voltak problémáink, változtattunk néhány dolgon, és utána már mi kontrolláltuk a meccset. Túl sok eladott labdánk volt, ez az egy negatívum. Gratulálok a Falcónak, hogy bejutott a FIBA-kupa csoportkörébe, sok sikert kívánok nekik a folytatásra. Mi már a Brüsszel elleni nemzetközi meccsre készülünk.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Gratulálok a körmendi csapatnak, ma este jobbak voltak. A meccs után az öltözőben már elmondtam, ez, amit ma védekezés címszó alatt műveltünk, az nem jó út. Tíz ponttal vezettünk, kontroll alatt tartottuk a meccset, aztán hirtelen megálltunk védekezésben, ezáltal visszajött a Körmend a meccsbe, és végül simán nyert. Nagyon-nagyon fáj nekem ez a mai védekezés, főleg az egy-egy elleni, rengeteg könnyű dobást ajándékoztunk a Körmendnek. Ha pedig véletlenül ki is hagyták a dobásokat, akkor utána leszedték a támadó lepattanót. Tizenkilenccel több lepattanót szereztek, ez a különbség sok. A végén kicsit kozmetikáztunk az eredményen, gratulálok még egyszer a Körmendnek, és sok sikert kívánok nekik az európai porondon.

 
 
 • 6salamana2017október22.01:02ÚjVálasz

  Év végén meg lehet az aranyérem! (Ha máshogy nem, ékezet nélkül...)

   
 • 5realista2017október21.23:01ÚjVálasz

  Talán taktikai -edzői késői reagálások is-belejátszottak ebbe a vereségbe is.Idegenben nyugodtan,lassan,megfontoltan játszani és nem kapkodva azonnal az ellenfél 2agyonverésére" törekedni+!

   
 • 4fans2017október21.22:57ÚjVálasz

  Center kellene a csapatba,olyan aki a magassága mellett,tudja is hogyan kell azt játszani!

   
 • 3korrekt2017október21.21:39ÚjVálasz

  Tavaly is így kezdődött, itthon győzelmek, idegenben vereségek. A szezon végén kell jónak lenni.

   
 • 2idealista2017október21.20:53ÚjVálasz

  Amikor bizonyítani kellene, megtorpan a csapat.. .Idegenben rendszerint beijednek !

   
 • 1idealista2017október21.20:39ÚjVálasz

  A Falco nagyon gyenge formában van, folyton csak kikap.....

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!