A Körmend sem tudta megállítani Szombathelyen a Falcót

Govensék legyalulták a listavezetőt.
 
 
 
 
 

A Körmend sem tudta megállítani Szombathelyen a Falcót

Govensék legyalulták a listavezetőt.

Ahogy az várható volt, telt ház és remek hangulat fogadta csapatokat a szezon első vasi rangadóján. Arra is számítani lehetett, hogy Körmenden minden sérült vállalni tudta a játékot egy ilyen mérkőzésre. Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, eleinte inkább a Falco vezetett, köszönhetően annak, hogy a Körmend engedte triplákat dobni a hazaiakat, akik éltek is a lehetőséggel, és remek százalékkal tüzeltek. Ferencz és Loveridge révén azonban szinte mindenre volt válasza a listavezetőnek. Az első negyedben sokat reklamált a hazai publikum és a teljes Falco kispad, főleg az utolsó percben, amikor Govens ellen sportszerűtlent ítélt Kapitány játékvezető, de Loveridge 3+1-es akciója után is morajlott egyet a B-közép. Tíz perc után 23-23 állt az eredményjelzőn.

A folytatásban is jól dobott távolról a Falco. Teo Cizmic „agyon-vissza rotálta” csapatát, kollégája Szrecsko Szekulovics viszont a 15. percig csak Tóth Norbertet küldte be a cserepadról. 33-29-nél az MTE kérte a meccs első idejét, hiába, nem sikerült rendezniük a sorokat, 36-29-nél kialakult az addigi legnagyobb különbség. Egy pillanatra felcsillant ugyan a felzárkózás esélye a vendégeknek, de aztán Govens megrázta magát, így 44-35-nél, másfél perccel a félidő előtt ismét magához hívta övéit Cizmic. Végül Turner két sikeres büntetőjének köszönhetően 48-38-as állással mentek öltözőbe a csapatok, zengett is a „Tíz! Tíz! Tíz!” kórus.

A fordulás után visszaesett a tempó. Négy perc után nemhogy csökkent volna, még inkább tovább nőtt a különbség, 56-42-nél jött az újabb körmendi timeout. A hajrára aztán feljött a Körmend, Saddler közelije után tízen belülre kerültek a piros mezesek, 57-48-nál Szekulovics mutatta fel a T-betűt. Govens azonban tarthatatlan volt korábbi csapata számára, az amerikai időn túli büntetőjével 64-52-ről indult az utolsó felvonás.

Bár továbbra is magabiztosan vezettek, rosszul állt a szombathelyiek szénája a faultok tekintetében. Tizennégypontos vezetése után aztán megint megtorpant a Falco, a negyed derekán ismét látótávolságon (tízen) belül került a kupagyőztes. Mindkét oldalon hamar összejött az öt csapathiba, így sokat büntetőztek a játékosok. Pustahvar ugyan kipontozódott, de ma egyszerűen nem volt ellenszere a fáradtabb Körmendnek a megyei rivális ellen. Govensék nem engedték kiénekelni a sajtot a szájukból, végig uralták a meccset, és teljesen megérdemelt győzelmet arattak.

Szrecsko Szekulovics, a Falco edzője: Először is szeretnék gratulálni kollégámnak, hogy sikerült továbbjutniuk a nemzetközi kupában, ez hatalmas eredmény, nemcsak Körmendnek, hanem a teljes magyar kosárlabda társadalomnak. Másodszor saját csapatomnak is gratulálok, nagyon fontos győzelmet arattunk. Nagy nyomás volt rajtunk, mert a Kecskemét ellen nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna, és ha ma nem tudtunk volna nyerni, akkor akár el is veszíthettük volna szurkolóink támogatását. A Körmend nagyon jó csapat, tiszteltük őket, azt hiszem, sikerült kellőképpen felkészülnünk belőlük. Ma jobban védekeztünk, ez volt a siker kulcsa, illetve, hogy csapatként működtünk együtt. Tudtam, hogy mi várható egy ilyen derbin, nekem nem ez volt az első Körmend elleni meccsem. Élveztem minden percét, remek volt a hangulat, egy élmény ennyi szurkoló előtt játszani. Azt hiszem, ez ma tényleg a kosárlabda napja volt. Mostantól azonban már előre tekintünk, nem állunk meg, Zalaegerszegre is győzni megyünk.

Teo Cizmic, a Körmend vezetőedzője: Gratulálok a Falcónak, megérdemelten nyert. Az első tizenöt percben a hazaiak kontrollálták a meccset, mi pedig csak futottunk utánuk, és túl sok energiát felemésztett, hogy vissza tudjunk jönni. Sokat hibáztunk, rengeteg labdát eladtunk. Megpróbáltunk mindent, de egyszerűen ma nem jött össze. Ettől függetlenül még ugyanúgy szeretem ezeket a játékosokat, akikre azt sem mondhatom, hogy ne lettek volna kellően motiváltak, csak ez nem volt elég, okosnak is kellett volna lenni.

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!