Kiesett a Falco a nemzetközi kupából

Végig a Szolnok akarata érvényesült.
 
 
 
 
 

Kiesett a Falco a nemzetközi kupából

Végig a Szolnok akarata érvényesült.

Kedd este a Falcót látta vendégül a Szolnoki Olaj KK a nemzetközi porondon, a lelátón a korábbi közönség kedvenc, Obie Trotter is helyet foglalt. Remekül elkapta a rajtot a hazai csapat, míg a vendég szombathelyiek kicsit bealudtak az elején, három és fél perc játék után 11-2-es Olaj-vezetésnél Szrecsko Szekulovics volt kénytelen időt kérni. A rövid szünet után összekapta magát a Falco, és a folytatásban fel is zárkózott (16-11), és az első negyed végén hat volt a különbség a mérkőző felek között. (22-16)

A második negyed első perceiben folytatódott a kapkodó, sok hibával teletűzdelt játék, a kosarak pedig felváltva estek, így a különbség nem változott sokáig. A negyed derekán aztán Milosevics büntetőivel újra 9 pont lett a hazaiak fórja (33-24). Három perccel a nagyszünet előtt a tízpontos határt is átlépték a hazaiak, a félidőben pedig 41-30-at mutatott az eredményjelző.

Nagyon jól kezdte a második félidőt a Szolnok, Vojvoda hármasa után és Milosevics zsákolása után már 17 ponttal vezetett Dragan Alekszics együttese (52-35), jött is a szombathelyi időkérés. Hiába, Ford triplájával már a húsz, húsz, húsz rigmust kiabálhatta a Tiszaliget közönsége. A sárga-feketék teljesen szétestek, a zárófelvonást 70-52-es állással várták a csapatok.

Govens kosarával indult a negyedik etap, válaszként Vojvoda sikeres büntetői következtek. Kiváló szellemben mindent egy lapra feltéve kezdte a negyedet a Falco, Norfleet vezérletével pillanatok alatt 8 pontra csökkentették a különbséget, Alekszics-mester magához is rendelte övéit (74-66). Ford gyorsan berámolt öt pontot, amivel megnyugtatta a kedélyeket. Három és fél perccel a vége előtt Vojvoda hármasa után ismét 13 ponttal vezetett a Szolnok, és úgy tűnt, hogy végleg eldőlhet a mérkőzés (83-70). Innen már nem tudott visszajönni a Falco, így az Olaj 89-79-re nyert és visszavágott a szombathelyi vereségért, ami egyben azt is jelenti, hogy biztosan továbbjutott a csoportból, a szombathelyiek pedig búcsúznak a sorozattól.

 
 
 • 3realista2017november15.10:03ÚjVálasz

  Akart egyáltalán nyerni a FALCO? Fura egy 2ügy"4 A védekezés ennyi góliáttal sem megy???

   
 • 2belabo2017november15.00:34ÚjVálasz

  Normális körülmények között az történik, hogy egy egyesület kitűz valamilyen célt, és igyekszik azt teljesíteni. Ezeket a célokat illik olyankor bejelenteni, amikor még nem dőlt el az, hogy egyáltalán teljesíthetők-e. A Falconál nem esett szó a nemzetközi kupáról, vagyis onnan illett mielőbb kiesni. Cél a négy közé jutás a bajnokságban. Ez elképzelhető, hogy meglesz, kár, hogy ezt sehol sem jegyzik. Szolnokon erősebb csapat, Fehérváron és Körmenden meccselni tudó edző van, tehát a négyből biztos nincs továbblépés. Idén jó esetben bronzért játszik az egyébként egyenként nagyon erős játékosokat felvonultató csapat. Jövőre elmennek a légiósok, és azok a közvetlen utánpótlásba tartozók is, akik végigülik a tétmeccseket.

   
 • 1nagy5208312017november14.21:28ÚjVálasz

  Picit vártam, hogy lehiggadjak! Ismét borzalmas, és megalázó volt a csapat teljesítménye! Most ismét megkérdezem: ennek a nemzetközi kupának mi értelme? Ki tanult, ki hasznosított belőle valamit? Ezt egyébként a Novgorod ellen cseszte el Szrecsko! A ki-ki meccsen jobb is, hogy a Szolnok jutott tovább! De nem csak a nemzetközi szerepléssel van a baj! Az utóbbi időben a legmagasabban jegyzett játékos-állományú csapat 20-30 %-os dobásstatisztikát produkál! Ennyivel a grundon sem lehet kidülleszteni a mellényt! Jó játékosok vannak a csapatban, ez vitathatatlan! De akkor mi okozza a sorozatos vereségeket? A borzasztó dobószázalék!
  Nincs valaki, aki ezeknek a játékosoknak elmagyarázná, hogy nem a rohanásért jár pont, hanem, ha az a bizonyos labda abba gyűrűbe beleesik? Kár ezért a kupa bohóckodásért! Most akkor irány a bajnokság! Amíg a riválisok fizikailag le lesznek terhelve a nemzetközi meccsekkel, talán addig megcsíphetjük őket...!!!???

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!