Kettős győzelemmel főtáblás a Falco

Továbbjutottak a Balkan ellen a sárga-feketék.
 
 
 
 
 

Kettős győzelemmel főtáblás a Falco

Továbbjutottak a Balkan ellen a sárga-feketék.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Sztojan Ivkovics, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is a helyszínről tekintette meg a Falco – Balkan FIBA-kupa mérkőzést. Govens kezdte meg a pontgyártást, eleinte a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, de aztán hamar belelendültek a vendégek is. Alacsony színvonalú volt a játék, inkább a streetball dominált mindkét oldalon. 13-14-nél időt kért Szrecsko Szekulovics, ez pedig meghozta az új lendületet csapatának: innentől egy 9-2-es szériának köszönhetően 22-16-ra a vasiak nyerték az első negyedet.

Elsősorban Govens és Váradi volt ponterős a sárga-feketéknél. A második etapot is megnyerte hárommal a Falco. Ivanov ziccerével alakult ki a 42-33-as félidei állás.

Kesar kosarával folytatódott a meccs, majd Ivanov tett rá egy triplát. Perl vette vállára a Szombathelyt, előbb egy triplát, majd két sikeres büntetőt tett hozzá. A Balkan azonban egy pillanatra sem adta fel, és megint ledolgozta hátrányát, visszajött egészen 54-51-ig. Az utolsó akciónál Brooksot még „sapkázni” tudta Zsigeranovics, de a labdára Haughton csapott le, és a dudaszó pillanatában szerzett kosara után 60-55-ről indult a záró felvonás.

A szombatinál gyengébben célzott a Falco, de szerencséjére a Balkan is mellédobált, így maradt a különbség. Aztán Zsigeranovics villanásai után sikerült újra meglépnie a magyar csapatnak, 70-57-nél időt kértek a vendégek. A szerb óriás lendületben maradt, 76-60-nál megint magához hívta csapatát Nebojsa Vidic. Haughton nagyot javult a második félidőre, aminek (is) köszönhetően az utolsó percre tízre feljöttek a botevgradiak (81-71), de még egyszer nem lépett ugyanabba a folyóba a Falco, ezúttal nem engedte ki az előnyt a kezéből. Szrecsko Szekulovics együttese kettős győzelemmel, teljesen megérdemelten jutott tovább, a FIBA Europe Cup csoportkörébe.

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!