Kétszeres hosszabbítás döntött a Falco Sopron elleni meccsén

Egy hajszálon múlt a mai győzelem.
 
 
 
 
 

Kétszeres hosszabbítás döntött a Falco Sopron elleni meccsén

Egy hajszálon múlt a mai győzelem.

El-Amin vezérletével 7-0-val kezdett a kiesés elől menekülő Sopron, amire aztán 9-2-vel felelt a Falco. A reklamáló Sabáli Balázs edző kapott technikait, elég korán. Fordítottak a hazaiak, de El-Amin hihetetlen és egyben tarthatatlan volt, szinte mindent bevágott, csont nélkül. Hiába, mert egyedül maradt. A nyolcadik percben már majdnem tízzel vezettek a hazaiak,az első negyed után 24-18 volt az állás.

A folytatásban újra fordítottak a kék mezesek. A második negyedben 29-33-nál Szrecsko Szekulovics kért időt. 29-37 is volt már az eredmény, amikor Borisov beemelt egy triplát. 7-2-es vasi rohamot követően, Sabáli mutatta fel a T-betűt. 44-48-cal zárult az első félidő.

A szünet után elment tízzel az SKC. El-Amin továbbra is fantasztikus volt, a 25. percben 49-63-nál időt kért a Falco. Sikerrel tette, jött egy 10-0, és újra meccsben is volt a tavalyi döntős. Perl és Govens is rákapcsolt, 67-73-ról indult a záró(nak hitt) felvonás.

Egy perc alatt három soproni hiba, és máris 72-73-ra módosult az állás. Többnyire a Sopron vezetett, de nem szakadt le a Falco sem. A 34. percben Govens büntetőivel újra a sárgák jártak előbbre (78-77). Hosszú idő után visszatért a „jegelt” Norfleet, akinek a triplájával 81-77 volt, Sabáli időt kért. Nem adta fel a Sopron, az utolsó percnek 88-88-ról vágtak neki a csapatok. Govens büntetőzhetett, mindkettőt bedobta. Az időkérés után El-Amin is megverte lábbal Perlt, Tóth pedig elrontotta a középtávolit, Váradi viszont leszedte a támadó lepattanót, „kicsi a rakás” alakult ki, mindenki rávetődött a labdára, a Falco volt a kedvezményezett. 5.3 másodperc volt hátra, Szekulovics időt kért. Govens kihagyta, így jöhetett az első hosszabbítás.

Pattanásig feszültek az idegek, megjósolhatatlan volt a győztes. Takács kiszállt, másfél perc volt hátra, amikor Perl ziccere után, 98-95-nél időt kért a Sopron. Úgy tűnt, a végén a büntetőzésből a Falco jön ki jobban, de aztán a nagy rohanásból majdnem ráfáztak… Parker elrontott második büntetőjét Henderson visszazsákolta, így 103-103-mal zárult a 45. perc, jöhetett az újabb hosszabbítás.

[pgPerl és Pustahvar ziccerét követően Parker is figyelt a statisztikájára (előbb dupla, majd ziccer). Norfleet büntetői után El-Amin és Parker is elönzőzte, Pustahvar viszont bevágta a triplavonalról, 1:22-vel a vége előtt, 111-108-nál időt kért a Sopron. A következő akciót is elrontották a vendégek, így Govensnek az is belefért, hogy csak az első büntetőjét értékesítse. Főleg úgy, hogy Perl még egy tempót is a helyére tett. így továbbra is bevehetetlen az Aréna Savaria.[/p]

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: A legfontosabb, hogy gratulálok a szurkolóinknak, nagyon jó volt a hangulat, rengeteget segítettek az egész meccs során. Szerintem nem volt még ilyen jó hangulatú meccsünk idén, hazai pályán. Sajnos az elején nem kaptunk el jó ritmust, féltem is ettől a meccs előtt, mert a Sopron a tabella alapján nem a reális pozícióját foglalja el, sok jó játékosa van, nem volt nyomás rajta, mindenki bedőlt a könnyebb játéknak. A kapott negyvennyolc pont elég sok, egy félidő alatt ez nem megelégedett, főleg úgy, hogy dolgoztunk a védekezésen. Belealudtunk az egészbe, kellett egy félidei ébresztő, hogy elkapjuk a ritmust. Utána harcoltunk, a Sopron látta, hogy van sansza, ezért nehéz volt. Szerencse ma úgy is nyertünk, hogy nem volt jó játék, megyünk tovább, most a legfontosabb számunkra a Magyar Kupa. Az utolsó két meccs, a Kaposvár ellen, és most is hosszabbítás után nyertünk, ez mindenképpen pozitív dolog.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Kevesen gondolták volna, hogy a mai meccs így alakul. Készültünk valamivel, amiről védekezésben azért jó pár hiba becsúszott, ezért tudok ideges és mérges lenni. De a pozitív oldalát is nézni kell, mert mindent megtettek a srácok, jó kis meccs volt, nyerési esélyünk volt, de a végére totálisan elfáradtunk. Olyan döntéseket hoztunk, amik könnyű kosárhoz engedték a hazai csapatot. 33-13-ra a hazaiak nyerték a gyorsindítást, ez elég nagy különbség. Nekünk azzal kell foglalkoznunk, hogy egy topcsapat ellen, amelyik a legjobb hazai pályán így tudtunk játszani. A következő meccseken, ilyen elánnal, ilyen hozzáállással és szívvel lehet keresnivalónk. Persze a hiba mindig benne van, ezt elmondtam az öltözőben a játékosoknak is. Most kapnak pár nap pihenőt, meg is érdemlik, fókuszálni kell a szezon hátralévő részére, mert ilyen hozzáállással tudunk nyerni.

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!