Jövő héttől már az elődöntőben harcol a Falco

Megkezdődik az Alba elleni csata.
 
 
 
 
 

Jövő héttől már az elődöntőben harcol a Falco

Megkezdődik az Alba elleni csata.

Az előző kiírás döntősei ezúttal már az elődöntőben összemérik erejüket, ám ezúttal nem az Alba, hanem a Falco játszik pályaelőnyben. A fehérváriak 3-0-val jutottak túl a PVSK-n a negyeddöntőben, míg a szombathelyiek a Zalaegerszeget múlták felül 3-1-re. A két fél a most futó szezonban kétszer találkozott egymással az Aréna Savariában, az alapszakaszban 94-66-ra, míg a középszakasz felsőházában 82-72-re nyertek Váradiék.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: A második hazai találkozónk kivételével nagyon kemény meccseket játszottunk a Zalaegerszeg ellen, de volt időnk pihenni, úgy érzem, jól sikerült a csapat regenerációja, valamint az Alba játékából is kellőképpen felkészültünk. Megismétlődik a tavalyi döntő, csak ezúttal mi leszünk pályaelőnyben, bízom benne, hogy ezt sikerül is majd kihasználnunk a párharcban. Nagyon fontos lesz, hogy megnyerjük az első mérkőzést, hazai pályán nagyon erősek vagyunk, úgyhogy kötelező győznünk. Ez azonban biztosan nem lesz könnyű, hiszen remek játékosokból áll az Alba, és hiába vertük már meg őket a mostani szezonban is kétszer, azokból nem lehet kiindulni. Voltak a héten apróbb sérülések a csapatban, Perl Zoli izomhúzódást szenvedett, Taylornak pedig a bokájával akadtak gondok, de szombat este már mindketten edzésre jelentkeztek, így hétfőn is számíthatok rájuk.

Braniszlav Dzunics, az Alba Fehérvár vezetőedzője: A PVSK elleni meccs után pihentünk, regenerálódtunk és volt elég időnk felkészülni az elődöntőre, ami nagyon kemény lesz. Úgy gondolom, a jelenlegi tabella a csapatok reális erőviszonyait mutatja, a Falco a második legjobb csapat az NB I-ben, mi pedig a harmadik legerősebbek vagyunk. Nagyon kevés együttes mondhatja el magáról, hogy megverte idegenben a Falcót, nem csak a jelenlegi szezonban, már az előzőben is hihetetlenül erősek voltak hazai pályán. Éppen ezért a játékunk nagyon sok területén koncentráltnak kell lennünk. Először is a saját játékunkkal kell foglalkoznunk, másodszor pedig fegyelmezettnek kell lennünk, hiszen az előző győzelmeinket is így sikerült behúznunk. A szombathelyiek legfőbb erőssége, hogy nagyon jól tudják kihasználni az ellenfél támadásainak a hibáit, azokból gyors és veszélyes ellentámadásokat, lerohanásokat indítanak. Szerencsére nincs sérültünk, mindenki játékra kész.

Vendégjegyek Fehérvárra

A fehérvári klubtól 149 db 1800 Ft-os egységárú, vendégszektorba szóló belépő érkezett, melyek megvásárlására az alábbi időpontokban lesz lehetőség:

- A hétfői mérkőzés félidejében
- 2018.05.29.-30. (kedd, szerda) 14:00 - 17:00-ig a Falco klubirodán (Aréna Savaria, II. emelet)

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!