Jól játszott, de kikapott a bajnok otthonában a Falco

A hazaiak bírták jobban a végét.
 
 
 
 
 

Jól játszott, de kikapott a bajnok otthonában a Falco

A hazaiak bírták jobban a végét.

A Falco az első támadásából négy támadó lepattanót is szerzett, Váradi palánkos triplájával indult a meccs. Két perc után 2-7 volt az állás, de aztán pillanatok alatt fordított a bajnok (9-7). Jó meccs volt, fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Talán némi meglepetésre, sokkal jobban lepattanóztak a vendégek, akik azonban 19-15-nél megtorpantak, így Szekulovics kérte ki a meccs első idejét. Az első negyed Váradi közelijével zárult (20-19).

Norfleet büntetőivel, tempójával és triplájával újra a sárga-feketéknél volt az előny (20-26). Perl dobását már leszállóágban ütötte el Horton, így 9-0-s szériát futottak a vasiak, 20-28-nál Dzunics rendelte magához övéit. Govens triplájával már kétszámjegyűvé vált a különbség. Az Alba azonban ezúttal sem adta fel: Keller, Kovács és Simpson is betalált kintről, utóbbi ráadásul kétszer is (32-35). Lóránt büntetőivel már újra a fehér mezesek vezettek. Nem álltak le a csapatok a pontgyártással, egyik oldalon sem a védekezés dominált. A félidőben 45-45 állt az eredményjelzőn, a lepattanócsata pedig 12-23 volt.

Perl indította a második játékrészt, a kontrából Keller válaszolt. Továbbra is a támadójáték dominált mindkét oldalon. Nem változott a játék képe, egyik csapat sem tudta leszakítani magáról a másikat. A harmadik negyed végén a teljes vendég kispad reklamált, faultokat kértek számon a játékvezetőkön. 67-64-től indult a záró felvonás.

És a Szekulovics ellen megítélt technikai után rögtön egy sikeres Simpson büntetővel. Megint három támadó lepattanót szerzett egy támadás során a Falco, melynek a vége egy Norfleet tripla lett. Egy percen belül Keller és Simpson is beköszönt a két sarokból, 74-70-nél időt kért Szekulovics. Sikerült rendeznie a sorokat, 8-0-val fordítottak a vendégek, Váradi triplája után Dzunics hívta magához övéit. Lóránt egy elzárásnál hasba könyökölte/vállalta Zsigeranovicsot, a játékvezetők videóztak, majd nem ítéltek semmit. Kevesebb, mint három perc volt hátra, amikor 76-80-nál ismét Dzunics mutatta fel a T-betűt. Govens húzta vissza a mezénél fogva Kellert, sportszerűtlen hibája után a válogatott csapatkapitánya mindkét büntetőjét bedobta, majd Simpson zsákolt hatalmasat. Govens büntetőire Simpson reagált, majd Hill és újra Simpson volt eredményes, ráadásul utóbbi kintről. 87-82-nél időt kért a Falco. A vége büntetőpárbaj lett, innen már nem adta ki a kezéből a győzelmet a címvédő. Hiába nyerte meg 44-32-re a lepattanó csatát a Szombathely, a meccs az extrán játszó Simpsonnak köszönhetően a hazaiaké lett. Egymás elleni eredményben, holtverseny esetén a sárga-feketék végeznek előbbre az alapszakasz végén.

 
 
 • 3idealista2018január13.11:14ÚjVálasz

  Kár az utolsó percek könnyelmű passzaiért ! Két-három perc alatt minden játékosunk
  "leeresztett" ! A pszichikai felkészítésre nem ártana időt fordítani !

   
 • 2belabo2018január13.00:32ÚjVálasz

  Simán a 8 között leszünk.

   
 • 1lalika2018január12.22:31ÚjVálasz

  Az utólsó részben figyelmetlen passzok és Perl Zoli visszaesése miatt vesztettünk.Govenset meg a kijelölt fürgelábu Alba-s leidegelte.Hála Istennek Zsigeranics a végén Norfleettel együtt remekelt.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!