Idén is négy között a Falco

Egerszegen is nyertek, lezárták a párharcot Váradiék.
 
 
 
 
 

Idén is négy között a Falco

Egerszegen is nyertek, lezárták a párharcot Váradiék.

Kiegyenlített küzdelemmel indult a találkozó, amelyen a hármasokon volt a hangsúly, a ZTE hat hármast rámolt be tíz perc alatt – ebből Kinney hármat vállalt –, míg a Falcónál Taylor és Borisov köszönt be kintről. 27-23-al zárult a pontgazdag első negyed.

Három kezdőjét is pihentette a ZTE ezt követően. Doktor kapott sok játékpercet, a cserék közül Horváth és Mohácsi is beköszönt. Váradi volt a Falco legjobbja, de Govens is megmutatta, milyen varázslatos kosarakra képes, igaz a másik oldalon Kinney sem maradt el tőle. Norfleet, a tavaly még Egerszegen pattogtató hátvéd szomorította az egerszegi szíveket, ám Kinney is betalált kintről. Már 16/12-es pontmutatónál járt a kék-fehér játékmester. Mikovic is triplát szerzett, így már tizenkettővel vezettek a hazaiak. Benke nem tudta folytatni a játékot, a talpa feladta... A félidő végén Radic hozta a hazai pontokat, 57-46-tal zárult a játékrész.

Továbbra is jól tarotta magát a ZTE, a Falcóban Váradi volt a vezér, hat pontra zárkóztak a sárga-feketék. Vaughn adott forintos labdát a remek napot kifogó Szabónak, majd Doktor szép betörésének tapsolhattak a hazai szurkolók. Tartotta tízpontos előnyét a ZTE, Vaughn hármasa bement, míg Govensét „kifújták” a zalai drukkerek. Vaughn buzzer-hármasa bement, 77-67-et mutatott az eredményjelző 30 perc játék után.

Vaughn újabb trojkájával 13 pontra nőtt a hazai fór, ám ezt követően elkapta a fonalat a keményebb védekezésre váltó szombathelyi gárda. Horváth hármasára azonnal érkezett Pustahvar válasza. Szabó maradt le a fehérorosz válogatottról, de azonnal javított is a ZTE ötöse, betörésből talált be. Váradi tolt egyet ismét a Falco szekerén, már 26/9-es pontmutatónál járt a Falco üdvöskéje. Gödörben volt a ZTE, Kinney floaterére azonnal jött Taylor ziccere. Norfleet büntetőivel tovább zárkózott a vendégcsapat, Taylor ziccere után már csak egy pont volt a vasiak hátránya, sőt, az amerikai center újabb villanása után már a Falco vezetett. Végül a büntetőket is bedobta a Szombathely – Govens nem tudott hibázni – a ZTE pedig, bár 38 percig vezetett és dominált, végül nem tudott egyenlíteni. 91-95 lett a vége.

A Falco az Alba ellen folytatja az elődöntőben.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!