Hozta a kötelezőt a Falco

Nem okozott gondot a Jászberény, továbbra is veretlenek otthon a sárga-feketék.
 
 
 
 
 

Hozta a kötelezőt a Falco

Nem okozott gondot a Jászberény, továbbra is veretlenek otthon a sárga-feketék.

Nelson szerezte a meccs első kosarát, a jobb sarokból, triplából. A Falco hamar fordított, de a vendégek – két amerikai hátvédjüknek köszönhetően – eleinte nem szakadtak le. Nem volt magas a színvonal, az első negyedben kevés pont született (16-15).

Hazai pályán tőle szokatlanul gyatra, 30 %-kal dobott a Falco, nem csoda, hogy a vendégek át is vették a vezetést. Közel három percet kellett várni az első vasi kosárra a második negyedben, Pustahvar jegyezte, távolról. A belorusz válogatott még egy triplát bevágott, 22-17-nél Lazics kérte ki a meccs első idejét. Norfleet is jegyzett egy hármast, majd Zsigeranovics büntetői után először lett kétszámjegyű a különbség (27-17). Wallace és Govens vívott egymással szópárbajt, Praksch játékvezető mindkettőnek technikait adott. Nem változott a játék képe, 33-23-nál ismét magához hívta csapatát a vendégek mestere. A félidőben 35-27 volt az állás.

Hiába szedték a fordulás után is jobban a lepattanót a kék-fehérek, nem történt nagy áttörés, a Falco két pontot rátett a félidei különbségre, Perl utolsó másodperces triplájával 55-45-re módosult az állás.

Borisov triplájával folytatódott a meccs, amire Lucsics a palánk alól felelt. 7-2-es szériát követően, 62-47-nél újra időt kért a JKSE. Hiába, nem sokkal később meglett a közte húsz is. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a végére lehetőséget kaptak a fiatalok is, a Falco színtiszta magyar sorral fejezte be a meccset. Szrecsko Szekulovics együttese gond nélkül őrizte meg hazai veretlenségét.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Ma este elégedett vagyok a 65 pont kapott pontunkkal, ez azt jelenti, hogy jól védekeztünk. A támadójátékunkkal viszont nem voltam elégedett az első félidőben. A Jászberény taktikája az volt, hogy hosszú támadásokkal operáljon, lelassítson minket, mi erre nem reagáltunk jól, lassúak voltunk mi is, átvettük ellenfelünk stílusát, a kérdés csak az volt, mikor kapjuk el a fonalat támadásban. Amint ez sikerült, rögtön megnőtt a különbség is, és aztán simán nyertünk. Attól függetlenül, hogy a Jászberény hányadik a tabellán, minden csapat ellen nehéz játszani, végül sikerült húsz ponttal győzni, és ez a fontos. Ez a stílus ma nem jött be számunkra, főleg támadásban, egy darabig kerestük a saját ritmusunkat, de nincs probléma, ez benne van a pakliban, nyertünk, és megyünk tovább.

Nikola Lazics, a JP Auto-Jászberényi KSE vezetőedzője: Gratulálok a Falcónak, abszolút megérdemelt a győzelme. Három negyeden keresztül mi is partiban voltunk, főleg a harmadik negyedben játszottunk jól, de most megnéztem statisztikát, a Falc dobott harminc pontot gyorsindításból, ez túl sok. Beszélgettünk róla előzetesen, nagyon fontos lett volna a tranzíciós védekezés, az öt-öt védekezést jól csináltuk. Nem volt jó ritmusunk támadásban, főleg amikor a Falco volt agresszívebb. Ettől függetlenül a mai meccsben sok volt a pozitívum számomra, a meccs előtt is tudtuk, hogy nemcsak a JKSE ellen, a Falco pályáján sokkal esélyesebb a hazai csapat, gratulálok nekik még egyszer, és további sok sikert!

 
 
  • 1kerekkocka2018január21.10:24ÚjVálasz

    Azért az barokkos túlzás, hogy nem okozott gondot... :) VISZONT. Nem tudom, ki hogy van vele, de engem személy szerint idegesített a Falco tábor tegnapi gyerekes viselkedése. Eddig mindig büszke voltam rájuk, mert szívüket-lelküket beletették a legrosszabb meccsbe is, ők a plusz, ami hajtja a csapatot. De belementek ebbe a dedós mutogatásba a kötelesek vezetőjével. Ez az a szitu, amiben mindkét félnek igaza van, és egyiknek sincs. Elég idegesítő volt az unalomig ismételt rigmus, amit szajkóztak az ugrálókötelesek fellépései alatt. Legyen a tábor az okosabb, engedjék el ezt a témát, mert az üzengetéssel pont azokat sértik meg, akik semmiről nem tehetnek. Ők ugyanúgy ott vannak minden meccsen, és ugyanúgy odateszik magukat mint a tábor. Van az a régi mondás: okos enged, szamár szenved. Térjetek vissza, amihez a legjobban értetek a magyar mezőnyben: a buzdításhoz! Nincs szükség erre a háborúra, senkit nem érdekel egy idő után, ki kezdte, hosszú távon csak az eredménye marad, a köpködés és a rossz szájíz. Tényleg így akartok bajnoki címet ünnepelni?????

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!