Hatalmasat küzdött a Falco Zalaegerszegen

Háromszoros hosszabbítás kellett, hogy eldöljőn a meccs.
 
 
 
 
 

Hatalmasat küzdött a Falco Zalaegerszegen

Háromszoros hosszabbítás kellett, hogy eldöljőn a meccs.

A keddi szombathelyi kiélezett küzdelem után egyenlítésre készült hazai pályán a Zalaegerszeg a Falco ellen. Ivica Radic az első összecsapáson kiemelkedő produkciót nyújtott, a horvát center egy félidő alatt 24 pontig jutott, gyakorlatilag alig hibázva; végül 33 percnyi játékidő alatt 28 ponttal és 15 lepattanóval zárt, kiosztott 3 asszisztot is (42 VAL-érték). A túloldalon a meccset a sárga-feketéknek megnyerő, a végjátékban mindent magára vállaló Darrin Govens volt a vezér, aki amellett, hogy 13-szor hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait, 24 pontot szerzett és 36-os VAL-értéket jegyezhettek fel a statisztikusok a neve mellé.

Szépszámú szurkolótábor kísérte el a vendégeket, megtelt a számukra kialakított szektor, ám a hazaiak is bőven kitettek magukért, telt ház és remek hangulat várta a csapatokat a szomszédvári rangadón. A ZTE B-közép „Mindenki fehérbe!’ jelmondattal várta a szimpatizánsokat, így aztán fehérbe öltözött lelátók várták csapatokat a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban.

A találkozó előtt tavalyhoz hasonlóan ismét Benke Szilárd kapta meg a Szalai Szidónia-díjat.

Repülőrajtot vett a ZTE, Vaughn hármasa, Kinney 2+1-es akciója és Szabó hármasa után már 9-2-re vezetett. Ötletes hazai támadásokat láthatott a közönség, Horváth Govensről dobott triplája után pedig már szólt a „tíz, tíz” rigmus. Benke zsákolása után 29-12-vel zárult az első negyed, a ZTE átgázolt a Falcón az első tíz percben.

A szülinapos Mohácsi már második hármasát szerezte, a különbség pedig 32-14-re alakult. Taylor sokáig gondolkodott, majd kihagyta az üres triplát, a ZTE pedig tartani tudta előnyét. Govens, a szombathelyiek pontkirálya csupán a 17. percben talált be először, büntetőből. A félidőre megmaradt 12 pont a hazaiak fórjából, 45-33 állt az eredményjelzőn. Többek között azért is, mert a hazaiak hat, míg a vendégek nulla alkalommal találtak be kintről – tizenkettő, illetve kilenc kísérletből.

Kinney hát mögötti passzát Benke zsákolta be, majd Szabó hármasával már 19 pontra rúgott a ZTE előnye, azonban a szurkolók óva intettek az elbizakodottságtól, hiszen Szombathelyen is nagy előnyről kapott ki a ZTE. A harmadik negyed második fele határozottan a Falcóról szólt: elsősorban Tóth Norbert vette hátára a csapatot, előbb nyolc, majd három pontra zárkóztak Norfleeték – többek között Pustahvar üres hármasának is köszönhetően. 9-0-ás vendégrohanás után Vaughn nyugtatta a kedélyeket egy triplával, így öttel vezetett a ZTE 30 perc után.

Gödörben volt a ZTE, amit Tóth és Govens ziccerei is mutattak, majd Govens hármasa után először vezetett a vendégcsapat a 32. percben – ez Szombathelyen is így volt. Pustahvar ismét egy üres triplát vágott be, majd egyre jobban kezdett belelendülni Govens is, s vele együtt a sárga-fekete tábor hangja is megjött. A különbség azonban csak 1-1 pont volt ide-oda. A keddi meccs hőse, az ezúttal szigorú őrizetet kapó Radic csupán ekkor szerezte első pontjait, zsákolásból. 75-74-ről indult az utolsó perc, amikor Kinney hagyta ki mindkét büntetőjét. Pustahvar ziccert szerzett, Vaughn pedig csak egy büntetőt dobott be. 28 másodperc alatt már nem változott az állás, jöhetett a hosszabbítás. És ekkor még nem sejtettük, hogy nem az utolsó...

Váradi hármasát Kinney betörése követte, két büntetővel, azonban Govens ismét trojkát hintett. Kinney nem akart lemaradni barátja mögött, egyre jobban belejött a ZTE 0-ás számú játékosa. 85-82-re lépett meg a ZTE, majd Vaughn lopott labdát és szerzett ziccert. Öt pont volt az előny, amikor a Falco legjobbja, Norfleet talált be távolról. 12 másodperce volt a ZTE-nek, hogy megtartsa a labdát, ám nem sikerült a bedobás, Govens pedig egalizált. Jöhetett az újabb hosszabbítás, 87-87 után.

Néggyel lépett meg a Falco, fáradni látszott a ZTE, Kinney "rázsákolta" a labdát a gyűrűre. Kinney és Govens is már régóta négy faulttal játszott, úgy tűnt, a Falco innen már nem engedi ki a győzelmet a kezéből. 1:30 volt hátra, amikor Vaughn ismét betalált hármasból, majd 2 büntetőt is a helyére küldött, ám az utolsó pillanatban Norfleet kiegyenlített.

93-93 után kezdődött a harmadik extra idő, ismét néggyel lépett meg a Falco, ám ekkor kipontozódott Govens. Vaughn azonban kihagyott két büntetőt is, Váradi pedig hármasból talált be. 100-95-re vezetett a Falco, amikor Kinney vette hátára csapatát, sorra szerezte a duplákat, a túloldalon pedig Norfleet volt a vezér. A végén Szabó higgadtan büntetőzött, majd Benke szerzett roppant fontos lepattanót – 107-104 lett a vége, a ZTE pedig egy sokáig emlékezetes mérkőzésen egyenlítette ki a párharcot.

James Kinney 33 pontot szerzett, s hiába ért el együtt 50-et a Govens-Norfleet tengely, Szabó és Vaughn is hatalmasat játszott a fontos pillanatokban.

Folytatás Pünkösdvasárnap Szombathelyen, várhatóan további izgalmakkal.

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!