Hat év után nyert Szombathelyen a Körmend

Egyre mélyebben a Falco, amely már a hazai veretlenségét is elvesztette.
 
 
 
 
 

Hat év után nyert Szombathelyen a Körmend

Egyre mélyebben a Falco, amely már a hazai veretlenségét is elvesztette.

A kezdés előtt egy Falco szurkoló köszönetet mondott annak a Körmend drukkernek, aki március 8-án, Zoltán névnapon elhelyezett egy piros-fekete sálat Horváth Zoltán sírjánál.

Bár telt ház volt, volt már sokkal jobb hangulat is a megyei rangadón. Bruinsma hármasa lejött, Govensé viszont nem. Reddic ziccerét újabb két Govens tripla követett. Két perc után 11-0 volt az állás, időt is kért az MTE. Curry tette vissza Perl kimaradt távoliját, majd Bruinsma és Perl kosarával már 17-0 állt a táblán. Öt percet kellett várni, mire Delas egy büntetőt értékesített.22-13-nál visszajöttek kilencre a vendégek. Az első negyed 24-13-as állással zárult.

Egy darabig még dobálták a téglákat a körmendiek távolról (0/8), aztán Thames jegyezte az első sikeres távolit. Ez megadta a lökést övéinek, a 14. percben, 26-21-nél időt kért Okorn. Hiába, Ferencz hármasa után már csak egy volt közte, 2-12-es szériával 26-25-re módosult az állás. Teljesen leblokkolt a Falco. Hammonds vehette volna át a vezetést a Körmendnek – először a meccsen –, de csak a második büntetőjét dobta be. Ami késik, nem múlik: Bradford megtette helyette, egy hatalmas zsákolással. Mindössze 4 pontra volt képes a Falco ebben a negyedben, 9-34-es szériát ment az MTE, 28-34 volt a félidő.

Reddic kosarára Bradford felelt. Két perc után már kilenccel jártak előbbre a sötét mezesek (31-40). A Körmend minden akciót ponttal fejezett be, a 25. percben, 35-46-nál magához hívta övéit Okorn. Ez sem használt. Az MTE parádézott, a Falco teljesen szétesett. 42-57-nél ismét időt kértek a hazaiak. Reddic és Curry szereztek még kosarakat, tizenegy pont volt a különbség a záró felvonás előtt.

Curry a „kígyótérről” szórta be, egy pillanatra benézett tízen belülre a Falco (49-57). Alig telt el egy perc, Reddic zsákolása után hatra csökkent a differencia, Zollner időt is kért. A negyed derekán, 55-61-nél Ferencz kapott technikait, de Curry kihagyta a büntetőt. Hiába volt esélye a Falcónak, a kritikus pillanatokban rendre rontottak Perlék. A hajrában már nem sok kérdés maradt, a sárga-feketék ijesztgettek ugyan, de esélyük már nem volt a fordításra. Hiába kezdett pocsékul, teljesen megérdemelten nyert a menet közben extázisba kerülő Körmend, és ezzel elvette a megyei rivális hazai veretlenségét. A vendégek hosszú-hosszú percekig éltették övéiket.

 
 
 • 7lalika2019március19.15:16ÚjVálasz
  Idézet: idealista
  Lassan mondom, hogy Okorn is megértse : sűrgősen távozzon innen, mert
  alkalmatlan a Falco edzői posztjára !!
  Semmi remény nincs arra, hogy irányításával fejlődjön a csapat !!!
  ...

  Régóta világos,s végre.de SOS-kellene tenni valamit!

   
 • 6idealista2019március18.12:35ÚjVálasz

  Lassan mondom, hogy Okorn is megértse : sűrgősen távozzon innen, mert
  alkalmatlan a Falco edzői posztjára !!
  Semmi remény nincs arra, hogy irányításával fejlődjön a csapat !!!

   
 • 5fe-fe2019március18.08:49ÚjVálasz

  Igazi hírverése volt a kosárlabdának.Mivel mindkét csapat nem nyerhetett, ezúttal a Körmendé a dicsőség, de mindkét csapatot dícséret illeti: nagyszerű közönség, remek szurkolás, igazi kosárlabda hangulat.Szép volt fiúk!

   
 • 4lalika2019március17.11:55ÚjVálasz

  Okorn még a második negyed után sem adta be a lemondását?
  Egy csapatot-hazánkban-már jobban nem lehet támogatni,több és jobb külföldit játszatni-ez már szégyen és sürgős változást,számonkérést követel...

   
 • 3cupi2019március16.23:05ÚjVálasz

  Ja,mindenki körmendi!
  Ez legalább szótagszámban stimmel is! Nem tudom ki találta ki azt a bugyuta " Mindenki szombathelyi!" rigmust.

   
 • 2cupi2019március16.21:40ÚjVálasz

  Naffalkó,nagy zakó!

   
 • 1qwerty2019március16.21:20ÚjVálasz

  Mi van veletek? Semmi? Este kávézni? Ha már lefőtt...Papírzsepi elég volt?

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!