Győzelemmel kezdte a Falco a középszakaszt

Két héten belül másodszor kapott ki Szombathelyen a Kecskemét.
 
 
 
 
 

Győzelemmel kezdte a Falco a középszakaszt

Két héten belül másodszor kapott ki Szombathelyen a Kecskemét.

Govens triplájával indult a meccs, amire Karahodzsics azonnal egy 2+1-es akcióval felelhetett volna, de a büntetőjét elrontotta. Sokat rontott támadásban a Falco, Djeraszimovics triplájával 3-7 állt a táblán. Vezettek már öttel is a vendégek, de aztán pillanatok alatt lerohanták a vendégeket a szombathelyiek, 14-11-nél időt kért Forray Gábor. Borisov nagyon belelendült, zsinórban szerzett hét pontot. Nem lett meg a közte tíz, tíz perc után 19-13.

A második etapot is egy Govens-tripla nyitotta, és erre is Karahodzsics felelt, ezúttal egy zsákolással. Pustahvar ziccere és triplája után először lett kétszámjegyű a különbség, 27-15-nél azonnal időt kért a KTE. Több játékvezetői ítélet is borzolta a hazai szurkolók kedélyét, amitől aztán parázs lett a meccs hangulata. Állandósult a differencia, a félidőben Karahodzsics időn túli büntetőivel 46-36 volt az állás, és még Tóth Norbert egy technikait is kapott.

A harmadik negyedben egészen háromig zárkóztak a lila-fehérek, de nem forgott veszélyben a Falco-előny, ugyanis mindig akadt valaki, aki átlendítette volna a hazaiakat a holtponton, pillanatok alatt visszaállt a közte tíz. A harmadik játékrészt Karahodzsics kosara zárta, aki ezzel tizenhatodik pontját szerezte meg (65-58), miközben a teljes Falco-kispad reklamált.

Govens huszadik pontja, negyedik hármasa után, 72-50-nél időt kért Forray. Bár jól tartották magukat, gyakorlatilag végig rohantak az eredmény után, és hiába a vendégek. Teljesen megérdemelten szerezte meg tizennegyedik hazai meccsén a tizennegyedik sikerét a Falco.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Gratulálok a saját csapatomnak a győzelemhez. Az első meccs mindig a legnehezebb. Új verseny, új sorozat indult, itt már nincs gyenge csapat, ez a felsőház, itt a legjobbak vannak, minden meccs nehéz. A mai meccs nem volt bravúros, de végig kontrolláltuk a játékot, és nyertünk, ez a legfontosabb. Kötelező volt hazai pályán nyernünk, innentől megyünk tovább. Sajnálom, hogy nem volt telt ház, úgy látszik, hogy nem fontos ez egy fontos meccs.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Először is gratulálok a Falcónak, nem véletlenül lett második az alapszakaszban, ráadásul makulátlan hazai mérleggel. Ettől függetlenül szeretném megdicsérni a saját csapatomat is, mert jól támadtunk, amit elterveztünk, az nagyrészt bejött, a kinti dobások nem ültek, de ilyen a sport, ma nem ment, legutóbb viszont igen. Tudtuk, hogy a szombathelyi csapatnak a tranzíciós játék a legfőbb fegyvere, ennek ellenére néha mégis villámgyorsan átrohantak rajtunk, ez a különbség ma ennek köszönhető. Végig vezetett, és teljesen megérdemelten nyert a Falco, de ha kicsit jobb dobóformával rukkolunk elő, lehetett volna meglepetés. Nem vagyunk csalódottak, az, hogy itt lehetünk, Magyarország négy legjobb csapata mellett, az nagy szó. Sok sikert kívánok a Falcónak, illetve mindent bele a saját csapatomnak is.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!