Govenst kiállították, kikapott a Falco

Egy ponttal volt jobb a bajnok Alba.
 
 
 
 
 

Govenst kiállították, kikapott a Falco

Egy ponttal volt jobb a bajnok Alba.

Mohammed maradt ki az Alba hat légiósa közül, Taylor pedig nem volt még itt a Falcóban, ugyanis hazautazott Amerikába. Váradira 22 másodperc után sportszerűtlent fújtak, Hill két büntetőjére érkezett Simpson triplája, 5-0-val indult a meccs. Villámgyorsan fordított a Falco, méghozzá egy 7-0-s válasszal. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a hetedik percben, Kovács ziccere után, 15-13-nál időt kért a Falco. Filipovity büntetői után Norfleet hármasa lejött, az első negyed után 23-20 volt az állás.

Govens csak egy büntetőt értékesített, de Pustahvar közelijével újra egál lett. Büntetőkkel és több dudaszós kosárral visszavette az előnyt a bajnok. A második negyed derekán, 31-27-nél ismét időt kért Szekulovics. Mindkét oldalon sokat hibáztak a játékosok, Dzunics 35-29-nél és 37-31-nél is felmutatta a T-betűt. Maradt ennyi is az állás a félidőig, Tóth Norbert ugyanis minkét büntetőjét elrontotta.

Alig két perc alatt 8-0-val kezdett az Alba, máris tizennégy volt közte, időt kért a Falco. A meccs pedig még nem dőlt el, Govens vezérletével ugyanis 13-3-mal feleltek a vendégek, úgyhogy 48-44-nél Dzunicsnak kellett rendet tennie. Hill a 27. percben összeszedte 4. hibáját, miközben 52-50-nél már az egyenlítésért támadott a Falco, Govens azonban sportszerűtlen hibát követett el. Kovács csak egy büntetőt értékesített, Borisov közelije után már csak eggyel mentek a hazaiak. A záró felvonás előtt 55-52 volt az állás.

Filipovity kosarával folytatódott a meccs, majd Horton zsákolt nagyot. Perl büntetőből szerezte meg a szombathelyiek első pontját, majd Borisov távolijával, illetve Tóth palánk alóli kosarával visszahozta háromra a vendégeket (59-58). Négy perccel a vége előtt Horton ment bele Tóthba, ezzel neki is megvolt a negyedik faultja. Govens középtávolijával hosszú idő után újra a Falco vezetett. Pointer azonnal felelt a kontrából, négy és fél perc volt hátra. Hill ütött oda Váradinak, ezzel kipontozódott, a Falco „csékája” viszont csak a második büntetőjét dobta be (63-64). Nem úgy Simpson a másik oldalon, akinek a keze nem remegett meg. 67-66-nál labdát szerzett Váradi, az akció végén Govens triplát hintett, 67-69-nél időt kért az Alba, egy perc volt hátra. Govens megkapta második sportszerűtlen faultját, amiért kiállították. Simpson bedobta mindkét büntetőjét (69-69). Tóth Norbertre is sportszerűtlent fújtak, Simpson pedig technikait kapott. Az amerikai biztos kézzel értékesítette a szabaddobásokat, Borisov is, de neki csak egy járt (71-70). 44 másodperc volt hátra. A Falco eladta, időt kért az Alba, 24.6 másodperccel a vége előtt. Borisov faultolt, Pointer viszont mindkettőt kihagyta. A győzelemért támadhatott a Falco, Perl középtávolija azonban lejött, így az izgalmas meccset a Fehérvár nyerte, egy ponttal.

Bár Govenst a mérkőzésen kiállították, az új szabály szerint a két sportszerűtlen faultért nem jár automatikus eltiltás, így Körmenden pályára léphet az amerikai-magyar hátvéd.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!