Govens a születésnapján tér vissza a Falcóba

Nyugat-magyarországi rangadó következik az Aréna Savariában.
 
 
 
 
 

Govens a születésnapján tér vissza a Falcóba

Nyugat-magyarországi rangadó következik az Aréna Savariában.

Nyugat-magyarországi rangadót rendeznek az Aréna Savariában, ahol a hazai pályán még veretlen Falco a Sopront fogadja. Vélhetően jó hangulat fogadja majd a csapatokat és a 31. születésnapját éppen a visszatérése alkalmával ünneplő Darrin Govenst.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: A Sopron elég jó csapat, két tapasztalt, jól támadó hátvéddel, Warner és Lemar bárkinek sok fejfájást tud okozni. Gordon szerintem az egyik legpozitívabb meglepetése ötös poszton ennek a szezonnak, de Wiggins, Gilbert és Supola is tud segíteni támadásban. Bár legutóbbi két meccsükön kikaptak, ez nem téveszt meg engem. Ősszel könnyedén vertek meg minket, akkor esélyünk sem volt. Túl puhán játszottunk, de tanultunk abból, tudjuk, min kell változtatni. Sokkal keményebb védekezés kell, de azért ezen a téren azóta sokat javultunk. Bízom benne, hogy tele lesz a csarnok, elég motiváltak vagyunk, szeretnénk jó teljesítményt nyújtani. Lassan építkezünk, Govens még csak három napja van velünk, igyekszünk beépíteni, de ez nem megy egyik napról a másikra, főleg úgy, hogy öt-öt ellen egy hónapja nem edzett és meccshiánnyal küszködik. Néhány hét kell még neki, de ez nem probléma. Hasonló a szituáció Bruinsmával is, aki két hónapra kiesett. Mostanában kezdett el teljes intenzitással edzeni, nem kapkodunk, nem sietünk sehova. Mindenki egészséges, egyelőre még nem döntöttem el, hogy Bruinsmát, vagy Pustahvart hagyom-e ki a légiósok közül.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Govens visszatért Szombathelyre, őt senkinek nem kell bemutatni, biztosan erősödik vele a Falco. Majd idővel kiderül, hogy mennyire, és milyen gyorsan tud beilleszkedni ebbe a játékrendszerbe, amit játszik a csapat. Nem tudjuk, hogy Pustahvar, vagy Bruinsma játszik-e négyes poszton, de igazából magára a koncepcióra kell készülnünk. Govenst ismerjük, nem új légiósról van szó. Mindenkinek egyénileg kell alaposan kielemeznie az ellenfelét, hogy tudja, ki mire képes, mire kell figyelni. Hazai pályán a Falcót tartom esélyesebbnek, de nem fogunk feltartott kezekkel menni. Bízom benne, hogy egy jó hangulatú meccset tudunk játszani, és lesz esélyünk arra is, hogy mi nyerjük meg a találkozót. Idegenbeli bravúrokra van szükségünk az előrelépéshez, ezt akár már most meg lehetne szerezni. Azonban a szezonban még csak egyszer nyertünk idegenben, ezért nem mondhatjuk, hogy mi vagyunk az esélyesek. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy nyerhessünk, sérültünk nincs.

 
 
 • 2lalika2019január05.14:29ÚjVálasz

  Hajrá Govens! Happy birth day!
  Mutasd meg ,hogy igazi ,szombathelyi magyarrá lettél!

   
 • 1belabo2019január05.00:29ÚjVálasz

  Hajrá Falco!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!