Govens és Bruinsma győzelemmel tért vissza a Falcóba

Továbbra sem megy idegenben a Sopronnak, pedig most közel állt a bravúrhoz.
 
 
 
 
 

Govens és Bruinsma győzelemmel tért vissza a Falcóba

Továbbra sem megy idegenben a Sopronnak, pedig most közel állt a bravúrhoz.

A régi-új igazolás, a születésnapos Darrin Govens és a vakbélműtétje után visszatérő Evan Bruinsma is kezdett a Falcóban. Remek hangulat fogadta a csapatokat, Egerszegről is érkeztek szurkolók, akik a vendég táborban foglaltak helyet.

7-0-val kezdett az ezüstérmes, amire 5-0 volt a válasz. Az első negyed derekán, 9-5-nél időt kért Sabáli Balázs. Nagyon jól védekezett a Falco, Juvonte Reddic és Bruinsma is ellenállhatatlan volt, 17-7-nél zengett is a „Tíz! Tíz! Tíz!” rigmus a hazai B-középből. 17-11 állt a táblán az első tíz perc után.

Lemar tiszta ziccerével folytatódott a meccs, majd egy triplát is beszórt az amerikai, másfél perc után, 17-16-nál időt kért Gasper Okorn. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a Szombathely őrizte minimális előnyét. A hajrára ismét megléptek a vasiak, Tóth kosarával a félidő 39-29.

A fordulás után tovább növelte a különbséget a Falco. Állandósult a tíz fölötti differencia, 59-50-ről indult a záró felvonás.

Alig egy perc alatt 4-0-val indítottak a ”sólymok”, Sabáli 63-50-nélidőt kért, miközben az Aréna Savaria zengett a mindenki szombathelyitől. Amikor már mindenki azt hitte, hogy eldőlt, a nagy előny tudatában megálltak Govensék, 71-65-ig zárkózott a Sopron, 3:40 volt hátra, amikor Okorn ismét időt kért. Hihetetlen izgalmak maradtak a hajrára. Egy perccel a vége előtt Warner egyenlített (74-74), majd a ziccer-dobása közben rosszul ért talajt, bokasérülést szenvedett, és a hosszú percekig tartó ápolás dacára sem tudott már visszaállni. Reddic csak az első büntetőjét dobta be, de Váradi „betakarta” az ellenfelet, bár elrontotta utolsó akcióját a Falco, a Sopronnak már csak egy „nyegle” dobásra futotta, így összességében, ha nem is simán, de megérdemelten nyert a vasi együttes.

 
 
  • 1lalika2019január06.10:16ÚjVálasz

    Minden meccsen végig koncentrálni és "észnél" kell lenni!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!