Gálázott a Szolnok, és egy lépésre került az aranytól

Egyértelmű meccset hozott a döntő harmadik felvonása.
 
 
 
 
 

Gálázott a Szolnok, és egy lépésre került az aranytól

Egyértelmű meccset hozott a döntő harmadik felvonása.

Tóth Ádám kezdett Andric helyett, Ford pedig Kovács Péter helyett a hazaiaknál. Perry alig tíz másodperc után, ziccerből megszerezte a vezetést a Szolnoknak, Borisov hasonlóan gyorsan válaszolt. Három perc alatt 8-2-vel kezdett az Olaj. Kemény, férfias csata volt a pályán, de sokat hibáztak a csapatok. A hetedik percben már kilenc volt közte (15-6). Sorra adta el a labdákat a Falco, a hatodik után, Perry zsákolását követően, 20-10-nél időt kért Szekulovics. Nem ültek a sárga-feketék kinti dobásai (0/5). Az utolsó percben Tóth és Andric szólalkozott össze, mindkettő technikait kapott. 22-11-es állással ért véget az első negyed.

Govens újabb eladott labdája után Browning triplája nyitotta a második etapot. Hamar összeszedte a faultokat a Szolnok, de ezzel sem tudott élni a Falco. Norfleet esett rá Perryre, aki így egy 3+1-es akciót hozott össze, 33-18-nál már tizenöttel ment a kupagyőztes. Sőt tizenhét is volt közte. A 17. percben Borisov megszerezte a Falco első hármasát, 38-25-nél Alekszics kért időt. Benézett tízen belülre a Szombathely, de Perl faultolta Andricot kosár közben, aki a büntetőt is a helyére küldte. Perry ziccere lejött a végén, így 43-33-mal ért véget az első félidő.

Nem változott a játék képe a fordulás után sem, továbbra is a Szolnok diktálta a tempót, és továbbra sem ültek a Falco hárompontosai. Tóth Ádám faultolt egyet, majd reklamált, technikaija után újra visszajött tízre a Falco. A harmadik etap derekán azonban, 54-41-nél újra időt kellett kérniük a vasiaknak. Browning és Perry is bevágott egy-egy triplát (60-43). Pustahvar is beköszönt ugyan távolról, de Kovács azonnal felelt (63-46). Vojvoda floaterével húsz lett közte. Egymást „tépték”, gyűrték a játékosok a pályán, feszült lett a Falco, Pustahvar reklamálásért technikait kapott. Váradi fejezte be a játékrészt, 71-48-nál már mindenki érezte, eldőlt a meccs.

Hiába szórta meg magát Perl kintről, Browningéknak mindenre volt válasza, így állandósult a húsz pont körüli különbség. Govens is technikait kapott, Milosevics hergelte fel. Váradi megsérült, a végén már a fiatalok játszottak, tükörsimán nyert az Olaj, amely egy lépésre került nyolcadik bajnoki címétől. A Falco már nem hibázhat többet.

 
 
 • 4lalika2018június15.10:43ÚjVálasz

  Tartósan rossza védekezés és a dobóforma.
  Szolnok gazdagabb és jól kistafirozott csapat.
  Itthon-becsületből!-nyerni kellene,de az 5. meccs-sajnos-egyesélyes.
  A jövő szeonzra jobban meg kell gondolni ki megy,ki jön a légiósok közül...
  Norfleet,Borisov,Pustavar idegileg elfáradt...Govenset kár volt erre a meccsre még betenni...

   
 • 3idealista2018június15.10:39ÚjVálasz

  A Szolnoknak sokkal hosszabb a kispadja, ezért ő lesz a bajnok !

   
 • 2amadeus2018június15.10:15ÚjVálasz

  Sok volt az eladott labda és a pontatlan dobás.A srácoknak szerencséjük sem volt, mert szinte minden kipattant a gyűrűből.
  Azért nincs veszve még semmi, a Szolnok vezet, de még jó esetben két meccs hátra van, bármi lehet.Bízzunk a srácokban, hétfőn egyenlíteni kell.Aztán az utolsó meccsen Szolnokon akármi is lehet.De ha az Olaj lesz a bajnok, a második hely is igen szép.
  Azt se felejtsük, hogy az alapszakaszban is nagyon meggyőző volt a Szolnok, végig vezette a tabellát, egyenletes, jó teljesítményt nyújtott.A Falco szintén.Bravúr lenne a bajnoki cím, de miért is ne lehetne?

   
 • 1salfai2018június14.22:30ÚjVálasz

  Jobb a Szolnok, kár is reménykedni!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!