A főtábláért harcol a Falco

Másodszor is legyőznék a Botevgradot a szombathelyiek.
 
 
 
 
 

A főtábláért harcol a Falco

Másodszor is legyőznék a Botevgradot a szombathelyiek.

Egy hét után újra összecsap egymással a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely és a bolgár BC Balkan Botevgrad a FIBA Europe Cup-selejtezőjében. A sárga-feketék maguknak tették nehézzé a visszavágót, amely 18 pontos előnyük tudatában akár már csak formalitás is lehetne, ám a hajrát elszúrták a vasiak, így 96-95-ös sikerük után hazai pályán is nyerniük kell a továbbjutáshoz.

Persze nincs miért aggódniuk Perl Zoltánéknak, hiszen a hétvégén alaposan „belőtték maguknak” az Aréna Savariát, 94-66-ra verték a bajnok Alba Fehérvárt. Bulgáriában is elindult a szezon, ám a zöld-fehérek még nem játszottak a hétvégén.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Egy-null ide, de szerintem ez még fociban sem elég egy visszavágóra, úgyhogy mindenképpen muszáj nyernünk hazai pályán is a továbbjutáshoz. Erős, kemény meccset várok, a Balkan nem egy gyenge csapat, ezt bizonyította az első mérkőzésen is, már az is elég fizikális volt. Nagyon atletikus, gyors játékosaik vannak, mindenki agresszíven megy a lepattanókért, és kicsit furcsa, hogy még az ötös pozícióról is jól dobják a triplákat. Kesarra figyeltünk, ellenünk csak egy hárompontost szerzett, de a Nagyvárad ellen például négyet-négyet. Van egy ügyes irányítójuk, őt amennyire lehet, ki kell kapcsolnunk a játékszervezésből. Kár volt az utolsó pár percért, megállunk támadásban, nem tudtunk kosarat szerezni, volt pár apró hiba, eladott labdák, nem voltunk elég koncentráltak, és ezt rögtön meg is büntette az ellenfél, ezért nem lett nagyobb különbség. Ráadásul az utolsó kosarukat a dudaszó pillanatában majdnem a félpályáról szerezte Brooks, akkor még szerencséjük is volt. Mindenki rendben van, Durázinak fájt a dereka, egy kicsit pihent, most szépen lassan kezdi visszaszerezni a ritmust.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!