Feszült meccsen, nehezen, de nyert a Falco

Sokáig vezetett, a végére elfáradt a Szedeák.
 
 
 
 
 

Feszült meccsen, nehezen, de nyert a Falco

Sokáig vezetett, a végére elfáradt a Szedeák.

A 2008-as bajnokcsapat egyetlen aktív tagját, Andrija Csiricset még a mai napig is hatalmas tisztelet és szeretet övezi Szombathelyen: nagy tapsot kapott a szerb légiós a bemutatásnál is, és utána szinte végig a meccs folyamán nagy tapsot kapott. Ráadásul tegnap volt a 37. születésnapja, így duplán is éltette őt a vasi B-közép. A vendégeket egyébként 11 fős szurkolótábor is elkísérte Szombathelyre.

Csípősen, harapósan, kellő agresszivitással kezdte a meccset a Szeged, két perc után 4-10 volt az állás. Persze ehhez az is kellett, hogy gyengén védekezett a Falco. Csirics nagyon élt az első negyed derekán már tíz pontos volt, amikor 8-17-nél időt kért korábbi mestere, Szrecsko Szekulovics. Hiába, a hazaiak inkább a külső körülményekkel voltak elfoglalva, mintsem a játékkal. Volt már 10-21, majd 16-28 is, végül 18-28-as eredménnyel zárult az első felvonás.

A sérüléséből felépülő Fortune hármasával folytatódott a meccs, a Falco nagyon gyengén dobott. A vendégek viszont nagyot küzdöttek, és továbbra is őrizték tíz pont körüli előnyüket. Norfleet vezérletével vérszemet kapott a Falco, és a 16. percre feljött 34-37-re. A második vendég időkérés következett. Nagy nehezen fordítottak a sárga-feketék. Kezdett egyre keményebbé válni a meccs, ment az adok-kapok rendesen mindkét oldalon. Perl közelije kimaradt a végén, így a félidőben 45-47 állt a táblán.

A hazaiak védekezése továbbra is átjáróház volt, a 27. percben Borisov középtávolijával vezettek ismét a vasiak (57-56). Pattanásig feszültek az idegek a pályán, nem volt magas a színvonal, igaz ehhez hozzájárultak a külső körülmények is. Megint Norfleet volt az, aki átlendítette a hazaiakat a holtponton, 63-59-nél időt kért Mandics. Egy pillanatra sem adta fel a Szedeák, mínusz ötről is azonnal visszajött. 66-65-ről indult a záró felvonás.

A második félidőben Perl brutális fokozatra kapcsolt, miközben Fortune veszítette el a fejét, és kezdte el hergelni a hazai B-közepet (nem is maradt energiája a támadások befejezésére), amiért aztán persze alaposan meg is kapta a magáét… 83-76-nál még megpróbálkoztak a vendégek egy újabb időkéréssel. Zsigeranovics a 38., majd Sulovics a 39. percben pontozódott ki. Utóbbi hosszasan, gúnyosan meg is tapsolta a hazai nézőket, majd odaszólt a játékvezetőknek is, amiért a vendég kispad még egy technikait is kapott. Innen már nem volt visszaút, nehezen indult, de végül sima lett a vége a Falcónak. Ettől függetlenül le a kalappal a Szedeák előtt, amely közel állt ahhoz, hogy története során másodszor is nyerjen az Aréna Savariában.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Először is gratulálok és köszönöm a szurkolótáborunknak a mai estét, illetve az egész szezont. Nagyon jól eső érzés volt, amikor mínusz tizennégynél is mellettünk álltak, ez roppant sokat segített. Nem kezdtük jól a meccset, bealudtunk az első negyedben, a Szeged pedig nagyon motivált volt, és jól is játszott. A hátralévő három negyedet már megnyertük, elkaptuk a saját ritmusunkat. Nehéz volt visszajönni, de megharcoltunk érte, sokkal agresszívabbak voltunk a második negyedtől. A védekezésünk is feljavult, ez pedig meghozta az eredményét. Aki nem látta a meccset, csak az eredményt, azt is gondolhatná, hogy könnyű volt, de ez egyáltalán nem igaz. A Szeged, ahogy a többi csapat is a magyar bajnokságban, egyáltalán nem gyenge. Megyünk tovább, gratulálok a csapatnak, lezártuk az évet, hasonlóan sikeres új esztendőt kívánok minden egyes szurkolónknak, játékosunknak és csapattagnak.

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Gratulálok a Falcónak, mert jobb volt nálunk. De mi sem voltunk gyengék. Harmincnégy percen keresztül meccsben voltunk, de a végén nem nyertünk. Ennek lehet oka a játékoshiány, az, hogy Fortune sérülésből tért vissza, Kovács pedig vállalta ugyan a játékot, de messze nem volt egészséges. Huszonkét eladott labdánk volt, ez nagyon sok. Nehogy valaki félreértse, nem okolom a vereség miatt a játékvezetőket, de azért ezekből legalább hat kétes szituációkban történt, amikor lehetett volna másként is ítélni. Mindegy, megyünk tovább. Ami biztató számunkra, hogy sikerült a Falcóval Szombathelyen jó meccset játszani, pihenés nincs, 6-án máris játszunk.

 
 
  • 1lalika2017december30.20:46ÚjVálasz

    Szrecsko!
    Nem volna ideje megtanulni s-tanitani a normális és hatékony védekezést? No meg a jó 3-pontosozást...itthon?

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!