A fejüket fogták a játékvezetők, miközben elfújták a Szolnok-Falcót

Néhány egészen érdekes jelenet a szombati rangadóról.
 
 
 
 
 

A fejüket fogták a játékvezetők, miközben elfújták a Szolnok-Falcót

Néhány egészen érdekes jelenet a szombati rangadóról.

Szombat délután lejátszotta első mérkőzését a felsőházi középszakaszban a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapata. Szrecsko Szekulovics együttese nagyon készült a Szolnok elleni derbire, hiszen fennállása során még soha nem szerepelt az „elit öt” között. Az elszántság meg is látszott Darrin Govenséken, remek játékkal rukkoltak elő a bajnok otthonában, ám ez is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy sikerüljön a bravúr. Hiába küzdöttek nagyot, rajtuk kívülálló okok miatt, valamiért nem nyerhettek a Tiszaligetben. Nem engedték nekik…

Hogy van-e köze az egésznek ahhoz, hogy Nyerges doktor a Kaposvár elleni Magyar Kupa negyeddöntő után kifakadt, amiért Földházi játékvezető ki merte állítani Nikola Pavlicsevicset (többek között olyanokat írt, hogy elég volt Földháziból, aki szerinte nem először csalta el a Szolnok meccsét), azt nem tudom, de hogy azóta más szemmel néznek az Olajra, az egészen biztos. Faidt Mihály JB-elnök ugyan írt egy gyenge válaszlevelet, de Földházi azóta nem vezet meccset a Szolnoknak.

A gyenge játékvezetéssel egyébként nem csak neki volt már gondja az idei bajnokságban. A teljesség igénye nélkül csak néhány eset: Garai Péter, a MAFC vezetőedzője például most már sorozatosan tüntet mérkőzés utáni nyilatkozataiban, ahol saját bevallása szerint csak azért ad egy szavas gratulációt az ellenfélnek, mert nem szeretné maga alatt vágni a fát.

Nemrég a kupa- és alapszakasz győztes Alba Fehérvár ügyvezetője, Halm Rolland kérte a Játékvezetői Bizottságot, hogy vizsgálja ki a kecskeméti pankrációt meccset.
Kíváncsi leszek, mekkora eltiltást kap majd a visszaeső Ivosev, annak tükrében, hogy a tavalyi döntő után a Milosevics-Myles duóra egy hónapot szabtak ki, pedig közel sem volt ennyire durva az eset. Igaz utóbbinak egy másodpercet sem kellett végül kihagynia, mert a Sopron méltányossági kérelemmel fordult az MKOSZ Fellebbviteli Bizottságához (melynek tagjai között találhatjuk a soproni Dr. Preiner Gábort is, aki annak idején egy csapatban játszott Pojbics Szabolccsal, az SKC jelenlegi ügyvezetőjével), amely engedett a kérésnek, és eltörölte az amerikai légiós egy hónapos eltiltását. Annak is a Falco itta volna meg a levét, ám akkor mindezek ellenére is győzni tudtak a sárga-feketék a Novomatic Arénában.

Szrecsko Szekulovics edző a MAFC ellen (szintén botrányos játékvezetés mellett) elszenvedett vereség után jelezte, hogy a Falcónak az adott héten az már a második mérkőzés volt, ahol a JB megváltoztatta az eredeti küldést.

Most pedig itt volt ez a szombati meccs. És akkor, hogy mire gondolok? Íme néhány felettébb érdekes eset (több is volt, csak a legdurvábbakat emeltem ki):

Az első félidő aránylag rendben volt. A szünetben azonban valami megtört, nem tudok jobban fogalmazni, a Falco kezéből gyakorlatilag kivették, kitépték a vezetést.

21. perc (40-45): Benczur Tamás sportszerűtlen faultot ítél Ivan Zsigeranovics ellen. Ilyenből ezer meg egy van egy mérkőzésen.

22. perc (45-45): Medford kétes körülmények (a játékvezetők szerint szabályos) között labdát veszít a Szolnok térfelén, majd faultolja Vojvodát, sportszerűtlen fault. Egy percen belül tehát már a második. Az egész megelőzhető lett volna, ha Wittmannra faultot fújnak, vagy észreveszik, amint Andric szándékosan belerúg a labdába...

24. perc (52-51): Zsigeranovics faultolja Andricot, Benczur játékvezető azonban Govenst hozza ki vétkesnek. Govens megmutatja Boros Tamás játékvezetőnek, hogy ő csak feltartott kezekkel állt, erre technikait kap. Az eset után jól hallható az is, ahogy a szolnoki közönség rasszista magja huhog (a Youtube-os videón 1:09:44-től).

34. perc (75-60): Kísértetiesen hasonló szituáció, mint a 22. percben, csak most fordítva: Vojvodának esélye sincs a labdaszerzésre, hátulról „odakapva” faultja a megiramodó Tóth Norbertet, a játékvezetők szerint ez nem ért sportszerűtlent, csak sima faultot. Ha az előbbi igen, akkor ez miért nem? Pedig itt Tóth már nem is a saját térfelén, hanem a szolnoki oldalon járt. Amikor ezt a Falco kispad szóvá tette, Benczur játékvezető habozás nélkül, azonnal technikait fújt…

34. perc (76-63): A mérkőzés legkomikusabb jelenete (sajnos nem tudtunk nevetni rajta). Benczur játékvezető nagyon belejött, lendületben maradt, újabb sportszerűtlent akart fújni, ezúttal Tóth Norbertre. Azonban a kollégája már beelőzte, aki csak egy sima faultot fújt, ezek után úgy csinált, mint akinek csak a feje viszket, és elkezdett vakarózni. Vagy tán azért, mert túl gyengének ítélte meg az ítéletet? (Kissé takarásban van, de azért lehet látni, illetve a kispadnál még Szrecsko Szekulovics is mutatja, kínjában nevetve. Az eset a Youtube-on 1:29:17-től látható).

Három technikai és két sportszerűtlen fault, 36-11-es büntetőarány (egy nyolcpontos különbséggel véget érő mérkőzésen). Még jó, hogy a kiállítást megúsztuk… Valóban ennyire durva csapat lenne a Falco? Nem hiszem, legalábbis eddig nem ez volt jellemző rá az alapszakasz 26 fordulója során. Tudomásom szerint soha egyetlen csapat nem emelte fel a szavát a szombathelyiek játékstílusa ellen, szombaton sem tette ezt meg a lefújás utáni sajtótájékoztatón Kmézics Zorán, a Szolnok vezetőedzője, vagy Wittmann Krisztián, a hazaiak válogatott irányítója.

Én Nyerges doktorral ellentétben nem szeretnék senkit sem csaló jelzővel illetni, annyit viszont megjegyeznék, hogy ami nem megy, azt nem kéne erőltetni…

Remélem, nem hagyjuk szó nélkül, ha igen, akkor mérhetetlenül csalódott leszek, többezer Falco szimpatizánssal együtt, akiknek tönkretették a szombat délutánját...

 
 
 • 1lokalpatr2017április03.13:58ÚjVálasz

  Ezt a meccset behúztuk volna, de félidőben bes**t a Szalay féle buckacsürhe, és szépen szétfújtak mindent, az elég is volt hogy elvesszük a fonalat.
  Remélem lesz folytatása, és hogy ezt büntetlenül nem teheti meg senki, akinek benne van a keze, felelősségre vonni.
  És akkor könyökös Dávidkáról nem is beszéltünk, aki ezen a logikán haladva simán kaphatott volna minimum három sportszerűtlent...
  TETVES BANDA! Csütörtökön, ha ezek közül idejön valaki, vessenek keresztet meccs előtt, szükségük lesz rá!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!