Fáradt Falco fogadja a Pécset

Kovács Péter mindenképpen szeretne játszani.
 
 
 
 
 

Fáradt Falco fogadja a Pécset

Kovács Péter mindenképpen szeretne játszani.

Szombaton este a Pécset fogadja a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a bajnokság 20. fordulójában. A vendégek múlt hétvégén a Zalaegerszeget győzték le odahaza, míg a sárga-feketék a Körmend elleni vereség után a Sopront verték Szombathelyen.

- Múlt vasárnap nagyon kemény meccset játszottunk Körmenden, szerdán pedig a Sopron ellen léptünk pályára, úgyhogy eléggé fáradt a csapatunk. Ennek ellenére megyünk tovább, a Pécset fogadjuk, és hazai pályán ezt egy kötelező győzelemként fogjuk fel. Tisztában vagyunk vele, hogy a PVSK egy erős csapat, amely régóta együtt van, és az edző is hosszú ideje dolgozik a játékosokkal. Nem csak kintről, hanem Sejfic révén a palánk alatt is veszélyesek. Ő egy kemény center, és kulcsfontosságú lesz az ő levédése, és hogy megállítsuk a kettő-kettő elleni játékaikat. Ha ez sikerül, akkor szerintem nem lesz gond. A bokájával bajlódó Kovács Péter mindenképp szeretne játszani, majd meglátjuk, hogy mennyit tud vállalni - mondta Szrecsko Szekulovics vezetőedző.

Az ellenfél fáradtságára alapozna a Pécs

A Falco legutóbb közel egy éve, tavaly április 23-án kapott ki hazai pályán, éppen a Pécstől. Akkor a középszakaszban 72-68-ra nyertek a baranyaiak, elütve ezzel Kálmán László együttesét a play-offtól. Azóta, 314 napja bevehetetlen a vendégcsapatok számára az Aréna Savaria.

- Kemény meccset várok, a Falco a kerete alapján szerintem az Alba, Szolnok, Körmend trióval egy szinten van, de megpróbálunk most arra rámenni, hogy elfáradtak, hiszen nekik hét nap alatt ez lesz a harmadik meccsük, és azért ez biztos, hogy benne van a lábakban. A legfontosabb feladatunk az lesz, hogy a két kisemberüket megállítsuk. Megmondom őszintén, én annyira nem örültem neki, hogy szerdán „nyögvenyelősen” nyertek, mert egy ilyen kaliberű csapat kétszer egymás után nem játszik ritmustalanul, több hibával. A Falco ráadásul ennek ellenére is megmutatta, hogy milyen erős, hiszen egy elég jó Sopront - egy picivel gyengébb játékkal, mint amit megszoktunk tőlük hazai pályán - így is megvert. Van még tehát bennük szépen tartalék. Ez azért egy picit elkeserített… Tizenegyből tizenegy meccsüket megnyerték hazai pályán, ez elég nagy fegyvertény ebben a bajnokságban. Többször is láthattuk már, hogy a népes szurkolótáboruk a csapat mellett áll, és ez mekkora segítséget jelentenek nekik. Ettől függetlenül nem ijedünk meg tőlük, meg kell próbálni legyőzni őket, és meg is fogjuk próbálni. Volt egy hetünk a felkészülésre, mi biztosan nem foghatjuk arra, hogy fáradtak vagyunk. Harazin nem játszhat, de jelen állás szerint a többiek bevethetőek - mondta Csirke Ferenc, a PVSK vezetőedzője.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!