A Falcónak nem okozott gondot a három légióssal felálló Berény

Magabiztos hazai született.
 
 
 
 
 

A Falcónak nem okozott gondot a három légióssal felálló Berény

Magabiztos hazai született.

Pantelics, Rakics és Lazics is nagy tapsot kapott a bemutatásnál, mindannyian megfordultak korábban Szombathelyen. A sérült Alekszandrov helyett Cseh kezdett, Coleman kiesésével így mindössze három külföldivel állt fel a JKSE.

Centergólokkal indult a meccs, Reddic kétszer, Pantelics egyszer volt eredményes. Egyik csapat sem vitte túlzásba a védekezést az elején. A hajrára aztán meglépett kilenccel a Falco. Hiába dobott 50 %-kal a JKSE, Pitts kosarával így is 22-15-ös állással ért véget az első negyed. Érdekesség, hogy a sárgák több támadó lepattanót szereztek, mint védőt (5-7). A csapatok néma csendben játszották le a nyitó negyedet, vélhetően a hazai drukkerek ezzel tüntettek az elveszített megyei derbi miatt.

Cseh „pöcizte” vissza Pitts kimaradt ziccerét. Előbb feljött háromra a JKSE, majd újra elment kilenccel a Falco. A folytatásban már megjött a szurkolók hangja is. A névnapját tegnapelőtt ünneplő Váradi elemében volt, harmadik tripláját jegyezte, amivel először lett kétszámjegyű a különbség (33-23). Tizenhárom pontnál járt a hazaiak kapitánya, amikor Lazics a 18. percben időt kért. Hiába, Perl is villant párat, a különbség csak még tovább nőtt, tizenöt is volt közte. Pitts kosara zárta a második felvonást is, amely után 40-27 volt az állás.

Rakics egy triplával iratkozott fel a pontszerzők közé, megfelezte a különbséget a Berény. 44-37-nél Okorn kért időt. Hamar fordult a kocka, elég volt néhány vendég hiba, és a 28. percben, 51-40-nél már Lazicsnak kellett lépnie az asztal felé. Ez a timeout sem használt, kialakult a legnagyobb különbség, tizenhat (58-42). Pantelics bevágott még egy trojkát, így 58-45-ről indult a záró felvonás.

Bruinsma hármasával, majd ziccerével folytatódott a játék. Govens is beköszönt kintről, a különbség egy 10-0-s periódust követően átlépte a húszat. Lazics 68-45-nél kért időt. Nem állt le a Falco, Curry is betalált kintről. Öt percet kellett várni, mire betalált a JKSE is, Pantelics második hármasát jegyezte. A 37. percben kipontozódott a szerb center, vastaps közepette hagyta el a pályát, miközben a szombathelyi közönség a nevét skandálta. A meccsben már nem volt fordulat, megérdemelten nyert a Falco, az extra szezont futó Jászberény pedig három légióssal is helytállt.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!