Egylabdás meccsen, nagy csatában nyert a Falco

Az első félidőben majdnem megnyerte a meccset a Zetének Radic, de aztán érkezett Tóth Norbert...
 
 
 
 
 

Egylabdás meccsen, nagy csatában nyert a Falco

Az első félidőben majdnem megnyerte a meccset a Zetének Radic, de aztán érkezett Tóth Norbert...

Mind a két sérült (Váradi, illetve Benke is) a kezdőcsapatban kapott helyet. Centerkosarakkal indult a meccs, Radic pontjaira Taylor felelt. 2-6 után 6-6 lett az állás, Taylor szerezte az első három szombathelyi kosarat, igaz a másik oldalon Radic is hatot vállalt az első nyolcból. Hamar megtalálta egymást a két tábor, a vendég szektor egyébként nem telt meg. 8-8 után 8-15-re elhúztak a kék mezesek, sőt Radic hármasa után az első negyed derekán már tíz volt közte (10-20), időt is kértek a hazaiak, Radic már 11 pontnál járt. A ZTE szinte minden akciót kosárral fejezett be. 22-33 az első negyed.

Nem változott a játék képe a folytatásban sem, másfél perc után, 26-36-nál mégis Bencze Tamás kért időt. 11-3-mal nyitott a Falco, máris csak három volt közte (33-36). Kinney sportszerűtlen faultot követett el Govensszel szemben, ez volt a harmadik hibája, majd néhány másodperc után a negyediket is beütötte. Govens pedig távolról egyenlített (38-38). Többször is visszajött egálra a vasi együttes, a félidő mégis 45-55-tel zárult.

4-0-val kezdett a Falco, de a ZTE tovább őrizte előnyét. Sőt Szabó triplái után a 26. percben már 53-65 volt az állás. Kevesebb, mint két perc volt hátra, amikor a videózás után, 64-71-nél időt kért a ZTE. Újabb 4-0-s hazai periódus jött, már csak három volt közte. Horváth Ákos triplája zárta a harmadik etapot, 68-74-ről indult a záró felvonás.

Pustahvar távolija kimaradt, Perl viszont összehozott egy 2+1-es akciót, majd labdaszerzése után ziccerével 73-74-re módosította az állást. Perl „megőrült”, újabb kosarával 7-0-s etapnál járt a tavalyi ezüstérmes, máris a Falco vezetett, másfél perc után, 75-74-nél időt kért Bencze Tamás. Benke azonnal bevágott egy trojkát. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, váltott vezetéssel. Három perccel a vége előtt Kinney kiszállt, majd a kontra után Norfleet is. 1:13-mal a vége előtt Horváth követett el buta faultot Váradival szemben, aki mindkét büntetőjét bedobta (88-86). Vaughn nagyon korán eldobta, rosszul tette, Govens viszont kilépett. 40.8 másodperc volt hátra, amikor időt kért Bencze. Vaughn megint korán vállalkozott, megint mellé dobta. Perl az első büntetőjét kihagyta, a másodikat bedobta. Perl 89-86-nál odaütött Horváthnak, 10.3 másodperccel a vége előtt. Ő kipontozódott, rutinos „kollégája” pedig hibátlanul büntetőzött. Benke faultolta Govenst, aki „korrekt” fuck you-zások közepette is higgadt maradt, és megnyerte a meccset övéinek. Radic még elhajította kintről, de lejött. Taylor mellett nagyon élt a ZTE centere, de Tóthtal nem tudott mit kezdeni, mindössze két pontot dobott a második játékrészben.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Zalakerámia ZTE KK 91–88 (22–33, 23–22, 23–19, 23–14)

Szombathely, Aréna Savaria V.: Papp P., Praksch P., Farkas G. (Szabadvári J.)

Falco: Govens 24/9, Perl 17/3, Váradi 10, Borisov 4, Taylor 14. Csere: Pustahvar 5/3, Norfleet 13/3, Tóth N. 4.

ZTE: Kinney 8, Vaughn 13, Benke 14/6, Szabó 11/9, Radic 28/3. Csere: Horváth 12/6, Kis -, Mikovic -, Doktor -, Mohácsi 2.

A párharc állása: 1-0, a Falcónak.

 
 
  • 1lalika2018május16.12:13ÚjVálasz

    Talán Taylor a pályán is bebizonyithatná a nagyképü kijelentését a saját legjobbságáról...
    A védekezés és a megfontolt,konstruktiv játék ismét hiányzott-ugye Szekulovics mester.
    Sok a kapott kosár!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!