Falco: Remek csapatmunka, fontos győzelem

Kecskeméten végig dominált a Szekulovics-legénység.
 
 
 
 
 

Falco: Remek csapatmunka, fontos győzelem

Kecskeméten végig dominált a Szekulovics-legénység.

Alig két perc után 5-0-val kezdett a Falco, Karahodzsics négy pontjával aztán feljöttek a hazaiak, majd megint meglógott néhány egységgel a vendég gárda. Alacsony színvonalú, gyenge játékot hozott az első negyed. Sok volt a hiba mindkét oldalon, a KTE főleg büntetőkkel araszolt előre, egy pillanatra még fordított is. Pontszegény első negyed után 15-19 volt az állás. Tóth Norbert két pontját leszámítva csak légiós szerzett kosarat mindkét oldalon, a mérkőzést a helyszínről megtekintő Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány ennek nyilván nem annyira örült.

A Falco tovább őrizte minimális előnyét a folytatásban. Az „ideggyenge” Djukanovics összeszedte negyedik hibáját, nagy szerencséje volt, hogy a játékvezetők elengedték fülük mögött a hangosan káromkodásait, majd lecserélése után azt is megúszta a montenegrói irányító technikai nélkül, hogy a kispad mellett egy nagyot „bikázott” egy székbe. A 17. percben Ivosev kosarával újra átvette a vezetést a Kecskemét (32-31), kereken két perc volt hátra a félidőből, amikor Ivosev távolija után, 39-33-nál időt kellett kérnie Szekulovicsnak. Karahodzsics is megkapta negyedik faultját, kezdett egyre feszültebbé válni a meccs. 41-41-el fordultak a csapatok.

A színvonal nem emelkedett, és indulatok sem csillapodtak a második a második játékrészre. Ivosev és Zsigeranovics külön csatát vívott egymással a palánkok alatt. A harmadik negyed Govens triplájával 59-64-es eredménnyel zárult. Továbbra sem dőlt el semmi.

A forgatókönyv ugyanaz volt, mint eddig. A Falco vezetett pár ponttal, a KTE pedig ott loholt a nyakán. Bognár kapta el a fonalat, 67-71-nél Forray mester magához hívta övéit. A 36. percben Djukanovics gáncsolta el Váradit, sportszerűtlen faultjával egyrészt kipontozódott, másrészt nagyon nehéz helyzetbe hozta csapatát. Govens hármasa után kialakult az addigi legnagyobb különbség a meccsen, majd Váradi is beköszönt távolról, 69-83-nál jött az újabb kecskeméti időkérés. Hiába, a meccs már eldőlt, a csoda elmaradt, a Falco megérdemelt győzelmet aratott.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Rengeteg energiát tett a Falco a meccsbe, ezért megérdemelten nyert. A fordulópont a második negyed végén volt, jó rohamot csináltunk, ezután érdekes szituációk történtek számomra, amely után már nem tudtunk rotálni, mert az alapjátékosaink faultproblámával küzdöttek. A rotáció hiánya miatt elfáradtunk, ez meg is látszott a végén a támadó lepattanókban és a védekezésünkön. Lekéstünk a védekezésben emiatt, és a Falco gyors passzjátékát nem tudtuk lereagálni. Nem esünk még pánikba, a MAFC ellen szeretnénk nyerni.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Nagyon nehéz mérkőzés volt. A harmadik győzelmünk volt idegenben. Nagyon stabil csapat ellen játszottunk, a Kecskemét hazai pályán mindig kemény ellenfél. Nagyon nagy harc volt, egész meccsen keményen küzdöttünk. Szerintem a lepattanók döntöttek, illetve Bognár Kristóf nagyon sokat hozzá tudott tenni a mérkőzéshez, ez is egy olyan plusz volt, ami sokat segített nekünk.

 
 
 • 1szurkoloo2017március08.21:05ÚjVálasz

  Gratulálok a CSAPATNAK! Ez tényleg csapatmunka volt, jól kipasszoltuk a védelmüket. Támadólepattanót 19-et szedtünk, ők csak 2-t, ez a küzdést mutatja, amit nagyon jó volt nézni! A légiósok miatt károgók remélem most örülnek, két szombathelyi nevelés, Váradi Beni és Bognár Kristóf is nagyon jól játszott.
  Jó utat visszafelé a csapatnak és a szurkolóknak!
  Vasárnap pedig mindenki az Arénába a Zete ellen! Mindenképpen nyerni kell, jó lenne, ha legalább 9-el az egymás elleni miatt.
  Hajrá Falco!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!