Falco: Nehéz lesz, de van rá esély

A listavezető vendégei lesznek a sárga-feketék.
 
 
 
 
 

Falco: Nehéz lesz, de van rá esély

A listavezető vendégei lesznek a sárga-feketék.

A felsőházi középszakasz 7. fordulójának rangadóján a mezőny két leghosszabb nevű együttese, az Alba Fehérvár-Puebla Plus és a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatai néznek egymással farkasszemet. Jó meccsre van kilátás, hiszen az első fogadja a harmadikat. A hazaiakat az utóbbi időben sérülés hátán sérülés éri, Tóth Péternek és Bradford Burgessnek már korábban véget ért a szezonja, könnyen lehet, hogy Justin Edwards is így járt, holnap pedig a részleges bokaszalag-szakadást szenvedő Winston Shepard játéka is kérdéses, bár őt minden bizonnyal nevezni fogják a kék-fehérek. Mindezek tükrében nem meglepő, hogy a mezőnyt sokáig magabiztosan uraló alapszakasz- és kupagyőztes fehérváriaknál az utóbbi időben nem teljesen úgy alakultak az eredmények, ahogy azt eltervezték. Ellenfelük, a Falco felszálló ágban van, már dobogós a tabellán. Érdekesség, hogy a középszakaszban eddig csak a szombathelyiek, illetve a zalaegerszegiek tudtak nyerni idegenben.

Branislav Dzunic, az Alba Fehérvár-Puebla Plus vezetőedzője: Számunkra most minden meccs nehezebb, egyszerűen nincs szerencsénk, egyre több a sérültünk. Ez nehezíti a dolgunkat. Viszont a maximumot szeretnénk nyújtani, hazai pályán játszunk, saját közönségünk előtt, ez kötelez bennünket a maximumra. A Falco egy komplett csapat, jól játszik, az utóbbi időben az eredmények is jönnek. Elsősorban védekezésben kell odafigyelni, támadásban pedig csapatjátékra lesz szükség a sikerhez. Nagyon komoly tényező lesz a távoli dobások sikeressége, sok tényezőben fel kell venni a harcot, ha nyerni akarunk. Edwards mellett Shepard is sérült, a Körmend elleni mérkőzés óta nem edzett, ha keretben is lesz, azt nem tudom előre megmondani, hogy játszik is – Körmenden részleges bokaszalag-szakadást szenvedett.

Srecko Sekulovic, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Nehéz meccset várok, az Alba az utolsó pár meccsén nem ért el túl pozitív eredményeket, ettől függetlenül ez nem jelenti azt, hogy gyenge csapat lenne, nem szabad elfelejteni, hogy az alapszakasz legjobbjáról beszélünk. Nagyon jó edzőjük, remek légiósaik és magyar játékosaik vannak, élükön Lóránt Péterrel. Nem könnyű Fehérváron játszani, én már csak tudom. Rajtunk viszont most nincs nyomás, megyünk tovább, megpróbálunk meglepetést okozni, mint legutóbb Zalaegerszegen. Szerintem van rá esély, csak ahhoz nagyon koncentráltan kell játszani, és jól kell védekezni. Nálunk jelen állás szerint mindenki játszhat.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!