A Falco meg akarja nyerni a Magyar Kupát

Viszont könnyen lehet, hogy egy légióssal kevesebben utaznak el a sárga-feketék, akik csak élesben próbálják ki a Főnix Csarnokot.
 
 
 
 
 

A Falco meg akarja nyerni a Magyar Kupát

Viszont könnyen lehet, hogy egy légióssal kevesebben utaznak el a sárga-feketék, akik csak élesben próbálják ki a Főnix Csarnokot.

Pénteken kora délután a PVSK-Falco összecsapással kezdetét veszi a 61. Magyar Kupa Debrecenben. Arról már korábban is írtunk, hogy a nyolcas mezőnyből a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely az egyetlen, amelyik eddig még soha nem nyert aranyat a kupában (1998-ban, 2008-ban, 2009-ben és 2010-ben is második lett). Szrecsko Szekulovics vezetőedző bízik benne, hogy csapata idén megtöri az „átkot”.

- A Magyar Kupa teljesen más, mint a bajnokság, leegyszerűsítve a történetet, itt egy nap az élet, vagy a halál - kezdte Szekulovics. - Nincs esély a javításra. Nem mindig a topfavorit nyer, három nap alatt kell jó formában lenni. Nem titkolt célunk, hogy meg akarjuk nyerni a sorozatot, szerintem a keretünk alkalmas is erre.

A sárga-feketék papíron a könnyebb ágra kerültek, első ellenfelük a Pécsi VSK-VEOLIA lesz.

- Nagyon alaposan felkészültünk a Pécsből, illetve tudatosan a héten délben, kora délután edzettünk, hogy szokjuk a furcsa kezdési időpontot. Masszív, jó csapat az első ellenfelünk, nagyon tisztelem őket. Sok pick and rollt játszanak, jó távoli dobóik vannak, élükön Veljko Budimirrel, akit azt hiszem, nem kell senkinek sem bemutatni. A PVSK veszélyes csapat, bizonyította már többször is, hogy bárkit le tud győzni Magyarországon.

Például a Falcót is, december 9-én hosszabbítás után, 110-106-ra verték a baranyaiak a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

- Volt sanszunk a győzelemre, de kár lenne tagadni, nem fogtunk ki jó napot akkor. Nem érdemes azonban abból a meccsből kiindulni, a holnapi ugyanis teljesen más lesz. Tudjuk, hogy mit kell játszani ahhoz, hogy legyőzzük a Pécset.

Az amerikai Steve Taylor Jr. személyében a hét elején új center csatlakozott a Falcóhoz, amely talán ezzel az utolsó gyenge pontját, a palánk alatti szekciót is meg tudta erősíteni.

- Taylornak kell még egy kis idő, mire teljesen összeszokik a társaival, de napról napra jobban megy neki a beilleszkedés. Intelligens ember, gyorsan tanul, bízom benne, hogy nagy segítségünkre lesz.

Mint ahogy az összes többi edzőtől, Szekulovicstól is megkérdeztük, továbbjutás esetén melyik ellenfél szerepel a kívánságlistáján.

- A sorsoláskor szerencsénk volt, hogy a topcsapatokat elkerültük, de a továbbjutásért így is meg kell harcolni. Ha sikerülne a Pécset kiejteni, nekünk tényleg mindegy, hogy kit kapunk utána, bárki is legyen az, le akarjuk győzni. Talán a Paks jobb lenne, mert egy légióssal kevesebbje van, az új amerikai hátvéd ugyanis nem játszhat a Magyar Kupában.

Bár idén jobban szerepel idegenben, mint tavaly, a Falco az utóbbi években igazi hazai pályás csapatnak számít. Debrecen viszont mindkét félnek semleges helyszín lesz, ráadásul a korai, 13 órás kezdéssel is meg kell birkózniuk a játékosoknak.

- Már ma délután elindulunk, szerettünk volna este edzeni egyet a helyszínen, de erre sajnos nem kaptunk lehetőséget. Holnap reggel nyolc óra körül próbálhatnánk ki először a termet, de fontosabb a regeneráció, nem akarom a korai kelésnek kitenni a játékosokat, és azt sem, hogy teljesen felboruljon a bioritmusuk, így inkább nem tartunk dobóedzést a Főnix Csarnokban. Pustahvar egész héten nem edzett, tüdőgyulladást kapott, lázas, vár még rá egy orvosi vizsgálat, de valószínűleg nem utazik el a csapattal, mint ahogy a bokasérüléssel bajlódó Kucsora sem.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!