Kikapott Fehérváron a Falco

Az Alba nyerte a rangadót.
 
 
 
 
 

Kikapott Fehérváron a Falco

Az Alba nyerte a rangadót.

A kilencedik helyen álló Alba Fehérvár a negyedik Falcót fogadta hazai pályán. Ez a párosítás mindig nagy rangadónak számít, két évvel ezelőtt ez a két csapat még döntőt játszott egymással a bajnokságban. Az Albának közel három hete volt, hogy felkészüljön erre a meccsre és beépítése új játékosát, Brandon Petersont, míg a Falco egy kupa ezüst begyűjtve érkezett Fehérvárra. Gasper Okorn nem számíthatott Váradni Benedekre.

5-3-ra az Alba vezetett a mérkőzés első perceiben, majd fokozatosan fordította meg a Falco az állást. Govens és Curry pillanatai következtek, így már 7-15-re is mentek a vendégek. Nem támadott jól az Alba, míg Reddic zsákolása után már 11-22 állt az eredményjelzőn. A hátralévő három percben azonban Lóránt fújt riadót, majd Cabezas is a helyére küldött egy triplát, így két pontra olvadt a szombathelyiek előnye (22-24).

Az új szerzemény, Peterson duplájával kiegyenlített rögtön a negyed elején az Alba. Ezt követően felváltva potyogtak a kosarak, de már a fehérváriak vezetése mellett. A 17. percben Zeno triplája után 40-33-ra húzott el Jesús Ramírez csapata. Perlnek és Reddicnek köszönhetően azonban sikerült felzárkóznia a Falcónak (45-44).

Négy vendég ponttal indult a második félidő, amit Freeman egalizált ki. Az Albánál volt a kezdeményezés a következő percekben. Gasper Okornnak a 25. percben 59-51-nél kellett időt kérnie. Mindhiába, mert az Alba tartotta tíz pont körüli vezetését, nem ment jól a játék a vasiaknak (65-56).

Telt az idő, de a különbség nem csökkent. A kosarak sem hullottak, de ez a fehérváriaknak kedvezett. Govens hárompontosa hozta fel ismét a Falcót hat pontra, de Bruinsma közelije nem volt jó, így nem olvadt tovább a különbség. Cabezas hármasa után Govens Curry személyében társa lelt, így feljöttek a vasiak 74-70-re. Mint később kiderült, a Falcó ennél közelebb már nem került, végül 80-75-re győzött az Alba.

 
 
 • 4lalika2019március06.15:24ÚjVálasz
  Idézet: kerekkocka
  Nem védem az edzőt, mert én is úgy látom, hogy vannak problémák. De tavaly Szrecskót pont azért piszkálták, mert csak ült és nem szólt semmit. Na akkor most mi van?
  ...

  Többet edzeni?
  Azt is az edző határozza meg...
  Előre látom,hogy Govens,Bruinsma biztosan távozik,Curry/reddick szintén,Balmazovics meg kérőre vár...
  S aztán lehet ujra kezdeni,de lesz fedezet?

   
 • 3kerekkocka2019március04.09:54ÚjVálasz

  Nem védem az edzőt, mert én is úgy látom, hogy vannak problémák. De tavaly Szrecskót pont azért piszkálták, mert csak ült és nem szólt semmit. Na akkor most mi van? Ja és lehetne többet edzeni, hogy a dobásaink bemenjenek.

   
 • 2idealista2019március03.10:29ÚjVálasz

  Ideje lenne ezt a gizda edzőt elküldeni, mielőtt teljesen tönkre nem teszi a csapatot !
  Meccseken csap-vág, ordítozik, félőrültként rohangál a pálya szélén...
  Ez a viselkedés visszatetszést lelt a játékosokban és a nézőkben is !!
  Azonnal kössenek utilaput a talpára !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   
 • 1lalika2019március03.09:31ÚjVálasz

  Remélhetőleg a jövő szezonban egy ilyen gárdának jobb és okosabb edzője lesz...

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!