Most a Körmenden lesz a nyomás

Szombaton jön a vasi klasszikus második felvonása. A Falco egyről a kettőre jutna, a piros-feketék az egyenlítésért küzdenek.
 
 
 
 
 

Most a Körmenden lesz a nyomás

Szombaton jön a vasi klasszikus második felvonása. A Falco egyről a kettőre jutna, a piros-feketék az egyenlítésért küzdenek.

A drámai és nagy visszhangot kiváltó első mérkőzés után szombat este a második felvonásához érkezik a Körmend-Falco elődöntő párharc. A szerdai vasi derbit tizenhét pontos hátrányból felállva, hatalmas csatában a szombathelyiek nyerték az Aréna Savariában, ám ezúttal a körmendi katlanba kell "átruccanniuk" Váradiéknak, ahol a hazaiak az egyenlítésért fognak harcolni.

Gasper Potocnik, az Egis Körmend vezetőedzője: A kemény szombathelyi mérkőzés után próbáljuk a lehető legjobban felfrissíteni a csapatot. Vannak problémáink, ugyanis a szerdai mérkőzés után két játékosunknak is kórházba kellett mennie, és csak remélni tudom, hogy szombaton tudnak játszani. Ez mindent elmond arról, hogy milyen nehéz és kemény volt a párharc első felvonása. El kell felejtetünk mindent, ami az első összecsapáson történt. A véleményem még ugyanaz, mint ami a meccs után, de nekünk is jobbnak kell lennünk. Az első félidőben jól játszottunk, de a másodikban sok hibát vétettünk védekezésben, és legfőképp lepattanózásban. Támadásban is hoztunk néhány rossz döntést, de sokkal fontosabb, hogy a lepattanókat nem tudtuk megszerezni, és a védekezésünkbe hiba csúszott. Ha a játék ezen két szegmensét tudjuk kontrollálni, akkor sikeresen zárhatjuk a szombati mérkőzést. Csorvási Milán lassan elkezdte az edzéseket, jelenleg nehéz lenne bármit is mondani, de bízom benne, hogy valamennyit tud segíteni.

Srecko Sekulovic, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Nagyon nehéz és kemény meccsre számítok a Körmend otthonában. Az első mérkőzésen komoly hátrányból jöttünk vissza, és tudjuk jól, hogy mik voltak a hibáink, és hogy milyen stílusú Körmendre kell számítanunk ebben az elődöntő párharcban. Számunkra előny lehet, hogy az ellenfelünk nagyon kis rotációval, rövid kispaddal játszik. Öt amerikai játékos nem tud játszani negyven percet, és az első meccsen is láthattuk, hogy nagyon elfáradtak a végére a körmendiek. Jól jött számunkra az is, hogy Ferencz Csaba az első meccsen keveset játszott, hiszen ő nagyon jó magyar játékos, aki jól dob távolról. Remélem, hogy ismét előnyünkre válhat, hogy hosszabb a kispadunk, és tudunk nyerni Körmenden is. Kovács Péternek van egy kisebb térdsérülése, de ő és mindenki más is ott lesz a pályán. Természetesen holnap is nagyon számítunk a szurkolóinkra, aki szerdán rengeteget segítettek, akkor is mellettünk álltak, amikor nagy hátrányban voltunk.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!