A Falco kárára tévedtek a játékvezetők

Faidt Mihály JB-elnök elismerte, rossz képet kaptak kollégái a keddi mérkőzésen.
 
 
 
 
 

A Falco kárára tévedtek a játékvezetők

Faidt Mihály JB-elnök elismerte, rossz képet kaptak kollégái a keddi mérkőzésen.

Kedden 86-77-re legyőzte az Alba Fehérvár a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatát a bajnoki finálé harmadik összecsapásán. A találkozón a vendégek két esetet vitattak, az egyik, amikor Lóránt Péter a második negyedben lerántotta Ivan Zigeranovicot, a másik pedig a vasi center utolsó negyedben érvénytelenített dobása volt.
Faidt Mihály, az MKOSZ Játékvezetői Bizottságának elnöke közleményt juttatott el a BB1.hu szerkesztőségéhez, melyet most változtatás nélkül közlünk:

Tisztelt Kosárlabda Szurkolók!

Tájékoztatni Szeretném Önöket mert nagy vihart kavart a két videobírós jelenet,

a 2017.06.13-án lejátszott Alba Fehérvár - Falco KC Szombathely mérkőzés 2 videojelenetének elemzése során - a 3 játékvezető jelentése alapján- a játékvezetők nem az M4 által megjelenített jelet (képet) látták - mint Önök, és én is a TV képernyője előtt - a megtekintett kijelölt (videobírós) képernyőn, hanem az 1 kamerás Alba Fehérvár által rögzített felvételt (középmagasságból), melyből nem lehetett egyértelműen megállapítani a (sportszerűtlen hibát és a kosárakadályozást) szabálysértéseket.

Ezért sajnos téves következtetésre jutottak, két rossz döntést hoztak, az alábbi hiányosság miatt!

Magyar kosárlabda versenyszabályok előírja a videobíróval kapcsolatos kötelezettségeket, melyet a szervező csapat nem teljesített:

45. Technikai berendezés (videobíró) használata

45.1 A vonatkozó versenykiírások szerinti mérkőzéseken a szervező csapat köteles olyan technikai berendezést biztosítani (például merevlemezes kép- és hangrögzítő, valamint lejátszó, monitor, fülhallgató), amely alkalmas arra, hogy a mérkőzés egyes jeleneteit a mérkőzés játékvezetői (akár lassítva is) vissza-nézhessék.

45.2 Olyan mérkőzésen, amelyet a televízió közvetít, a kép- és hangrögzítő berendezésnek a TV által közvetítésre küldött jelet kell rögzítenie.

Baja, 2017-06-16

Faidt Mihály
MKOSZ. JB. elnök

 
 
  • 1nemtetszik2017június17.07:45ÚjVálasz

    Vagyis elismerték mindkét hibát. Ez már nem először fordul elő a Falconál. Akkor most mi van? Marad minen a régiben, a tévedő jv. kar tovább vezethet?

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!