Falco-cumi az utolsótól

A MAFC ellen sem ment idegenben, erre már nehéz magyarázatot találni.
 
 
 
 
 

Falco-cumi az utolsótól

A MAFC ellen sem ment idegenben, erre már nehéz magyarázatot találni.

A bajnokság 24. fordulójának záró mérkőzésén a MAFC fogadta a Falco-Vulcano Energia KC csapatát. A budapestiek azért küzdöttek, hogy január óta tartó nyeretlenségi szériájukat megszakítsák, a vasiaknak pedig a felsőházi tagság bebiztosítása miatt volt elengedhetetlen a győzelem megszerzése.

Sihota kosara indította a mérkőzést, majd Kovács három pontja után már 5-0 volt. Pontatlanul játszottak a csapatok, a Falco első kosarára közel három percet kellett várni. Kovács büntetőivel 8-8-nál érték utol a vasiak a hazaiakat, de ekkor már a negyed fele eltelt. Govens duplájával a vezetést is átvették a sárga-feketék, de sokáig nem örülhettek, mert érkezett Sihota hárompontosa. 12-2-s sorozatban volt már a MAFC, amikor másfél perccel a vége előtt 20-12-nél kért időt Szrecsko Szekulovics. Noha ezután Barham betalált, mégis a hazaiaknak jött össze jobban a negyed hajrája (24-14).

Hiába indult Váradi duplájával a második negyed, a mérkőzés forgatókönyve nem változott a 16. percig. Folyamatosan a MAFC tartott előrébb, mert a Falco rendre rossz megoldást választott támadásban. A vasiak erőltették a távoli dobásokat, de egyszer sem találtak be. A tízpontos hazai vezetést követően a fehér mezesek is megálltak támadásban, így 33-27-nél Garai Péternek kellett időt kérnie. Sikerült rendet tennie a fejekben, mert Kovács rögtön a sarokból, majd Smith is bedobott egy távolit. A jól beszálló Bognár közelijével jött vissza tízre a Falco. Palánk alatt, amit lehetett elhibázott Barham és Pustahvar, de jobban jártak, mert Govens a lepattanó után megszerezte a vendégek első tripláját. A 19. percig kellett erre várni. Végül öt pontra sikerült felzárkózniuk az első félidő végére (40-35).

Nem remekeltek a harmadik negyedben a csapatok. Négy hazai ponttal indult a negyed, majd 44-35 után Govens triplája ugrasztotta fel a vendég kispadot. Pontatlan, rossz megoldások mindkét oldalon, majd Medford pontjai hozták közelebb a Falcót. Az amerikai irányító triplája után egyre olvadt a hazai előny. Tudott azonban a MAFC újítani, zsinórban hét pontot dobtak a Smith vezette fővárosiak. Közben Medford beütötte a negyedik személyi hibáját is, így hat percnyi játék után a kipontozódás szélére került. Az etap végén még Govens és Smith is betalált (55-49).

Hamar visszaállt a különbség, Sihota és Smith duplái után 59-49 volt az állás. Mégis pillanatok alatt visszajött a meccsbe a Falco. Pustahvar triplája beesett, majd Zsigeranovics öt pontjával már csak kettő pont volt a különbség. Ezekben a percekben a szerb center oldotta meg a Falco támadásait, ráadásul Sihota is kipontozódott róla három perccel a vége előtt. A MAFC viszont továbbra is extrát játszott, Smith és Lakits egy-egy hármasával hatra növelte csapata előnyét. Kovács technikaija után Poscic hibátlanul büntetőzött, így már kilenccel mentek a hazaiak. A hátralévő percekben már hiába próbálkozott a Falco, nem sikerült közelebb kerülnie (75-67).

Győzelmével a fővárosi csapat január 14. óta tartó nyeretlenségi sorozatát szakította meg.

Garai Péter, a MAFC vezetőedzője: Gratulálok az akadémiai testvércsapatunknak, a BEAC-Csata U18 junior női csapatának, és edzőjének, korábbi játékosunknak, Tursics Krisztiánnak a bajnoki címhez. A saját csapatomnak is gratulálok a győzelemhez.

Szrecsko Szekulovics, a Falco vezetőedzője: Rövid időn belül másodszor kapunk ki ugyanazon forgatókönyv szerint: szinte közvetlenül a meccs előtt változtatják meg a játékvezetői küldést. Úgy tűnik, hogy a magyar kosárlabdában nem tisztelik a Falcót. Gratulálok a MAFC-nak a győzelemhez.

 
 
 • 4nagy5208312017március20.21:46ÚjVálasz

  Hát lemerevedtem! Beela az SZTV-ben mosolyogva közölte, hogy bizony van ilyen zakó, amitől mi szurkolók infarktus-közeli állapotba kerültünk! / a tökutolsó alázta meg a remek csapatot, még úgy is, hogy a fontos légiósuk nem játszott! !/ Hát ez az a pillanat, amikor elgondolkodik az ember, hogy kimenjen-e a csarnokba? A rossz játék után dumával is sikerül a szurkolókat távol tartani! Bravo FALCO!

   
 • 3idealista2017március20.11:27ÚjVálasz

  Jó nagy pénzbüntetést érdemelnének a lélek- és ész nélkül játszók !!
  Botrány, amit idegenben nyújtanak !

   
 • 2iszek2017március20.09:13ÚjVálasz

  A sok idegen mi a francnak? Gráczer, Szekulovics! He? Naffalkó! Nazzakó!

   
 • 1nagy5208312017március19.22:45ÚjVálasz

  Döbbenetes Szrecsko nyilatkozata! Azért kaptak ki, mert nem tisztelik a FALCO-t? Mert megváltoztatták a bíróküldést? Nem is értem! A bírók játszanak? Nem a profi légiósok? Ja, ők 2 pontjukkal is megkapják a zsugát! Szrecsko taktikája meg nulla! Amikor Govens az irányító, mindig zakó volt a vége! Az időkérés az edzői taktika egy része! Jókor, jó időben! Múltkor is csak a 21 pontos ellenfél vezetésnél kért időt, amikor már mindegy volt! Szerintem az id? nagyon elszaladt felette! Kár! Pedig jó edz? volt valamikor! De mostanában csak szégyenbe hozza a csapatot!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!