A Falco került közelebb a második helyhez

Az Alba jórészt futott az eredmény után, hiába.
 
 
 
 
 

A Falco került közelebb a második helyhez

Az Alba jórészt futott az eredmény után, hiába.

Hamar egymásnak estek a csapatok, 6-0-val kezdett a Falco, majd utána pillanatok alatt fordított az Alba (6-8). A 6. percben, Perl hármasa után újra megléptek a hazaiak, 18-10-nél időt kért a címvédő. Jól tette, teljesen megállt a Falco, közel négy percig nem találtak be a sárga-feketék, 18-18-nál Szekulovics is magához hívta övéit. A hetek óta szenzációs formában játszó Váradi hármasa bent, Kovácsé lejött, így az első negyed 21-18-as eredménnyel zárult.

A Falco-szimpatizánsok is csatlakoztak ahhoz a szurkolói kezdeményezéshez, amely az MKOSZ tervezett hétközi play off meccsei ellen tiltakozik. A hazai drukkerek a következő molinót feszítették ki: "MKOSZ! Nem akartok zárt kapus meccseket a play offban?". Hill ziccerével folytatódott a meccs, majd Váradi volt ismét eredményes kintről. Norfleet is jól szállt be, zsinórban kilenc pontot szerzett hamar, 33-24-nél már majdnem tíz volt közte. Aztán Govens 2+1-es akciójával ez is meglett. A hajrához érve megint megállt a Falco, a 19. percben, 42-35-nél a vasiak kértek időt. 44-39-cel ért véget a félidő.

Tovább folytatódott a nagy rohanás. A fordulás után megint rátettek egy lapáttal a hazaiak, állandósult a tíz pont fölötti különbség. Taylor kosara után, büntetője előtt, 57-42-nél időt kért a bajnok. Pointer ziccer-dobás közben elesett a saját lábában, majd addig reklamált, amíg technikait nem kapott. Borisov kihagyta a büntetőt, de így is tizenhat volt közte. Pointer tovább folytatta a szövegelést, 59-49-nél időt kért a Falco. 65-54-ről indult a záró felvonás.

A vendégek pocsékul tripláztak (1/14), és semmi átütőerő nem volt a játékukban, továbbra is csak rohantak az eredmény után. Pustahvar bizonyította, hogy miért is belorusz válogatott, 75-62-nél Dzunics felmutatta a T-betűt. Az utolsó percben minden mindegy alapon feljöttek 79-72-re a kék mezesek, de ez a fellángolás már túl késő volt. A Falco nyert, és nagy lépést tett a második hely felé.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Gratulálok a csapatunknak, nagyon nehéz volt két vereség után visszajönni saját ritmusunkba. Jól felkészültünk, ma este a befektetett munka is meghozta az eredményét. Kiváló szurkolás volt, köszönjük a közönségünknek. Szigorú volt a meccs, szinte végig mi vezettünk, és a végén sikerült az is, ami a célunk volt, több mint egy ponttal nyerni. Egy lépéssel közelebb kerültünk a második helyhez, persze szerdán is nyerni kell ehhez a Körmend ellen, bízom benne, hogy az is meglesz, és akkor biztos is a második hely.

Braniszlav Dzunics, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Először is gratulálok a Falcónak, mert azt gondolom, hogy a játék alapján megérdemelte ezt a győzelmet. Nekem tetszett a meccs, mert egy kicsit már play off-szagú volt. Sok energia volt, mindkét csapat beletett apait-anyait. Ebből az agresszivitásból és gyors játékból nagyon sok hibát vétettünk. Egyszerűen ma így alakult, erre voltunk képesek. Még egyszer gratulálok a Falcónak, megérdemelten nyerte meg a meccset.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!