Esélye sem volt a Körmendnek a Falco ellen

Már az első negyed végén tízzel vezettek a házigazdák.
 
 
 
 
 

Esélye sem volt a Körmendnek a Falco ellen

Már az első negyed végén tízzel vezettek a házigazdák.

Meglátszott a nézőszámon, hogy a vendégek részéről már tétnélküli volt a találkozó, szinte csak a vendég szektorban voltak üres helyek, kicsivel több, mint félház volt a Körmend táborban.

Az első percben mindkét csapat rontott, Taylor volt az első kosárszerző. Három percet kellett várni, mire 5-0 után Davis is betalált. Azonnal jött a válasz Váraditól, ráadásul kintről (8-2). Sokkal nagyobb sebességi fokozatban játszottak a hazaiak, már az ötödik percben kétszámjegyű volt a különbség, a ciprusi edző 16-5-nél időt kért. A nyolcadik percben már tizennégy volt közte (25-11). A hevesen reklamáló Constantinides edzőt Tuoyonak kellett lefognia, technikait kapott a körmendi tréner. Az első negyed után 26-16 állt az eredményjelzőn.

Tuoyo zárta az első etapot, és ő nyitotta a másodikat, hosszú idő után tízen belülre került az MTE, de csak egy pillanatra. A 12. percben Wright megszerezte az első vendég trojkát. Amíg a piros mezesek minden egyes kosárért megszenvedtek, addig Perlék játszi könnyedséggel szerezték a pontokat. Három perc volt hátra a félidőből, amikor 37-29-nél időt kért a Falco. Alig telt el egy perc, 42-30-nál már a Rába-partiaknak kellett rendezniük a sorokat. Hiába, nem állt le a Falco-henger, már tizenhat is volt közte. A félidő 46-33.

Bár egy kicsit beragadtak a hazaiak, a fordulás után sem változott a játék képe, a Falco tovább őrizte magabiztos, tíz pont körüli előnyét. Wrighton és Tuoyon kívül nem akadt vezéralkat a vendégeknél. 59-49-nél újabb időt kért Constantinides. A harmadik negyed Norfleet egy büntetőjével zárult, 64-52.

Csorvási hozta vissza tízre a Körmendet, majd ő rántotta vissza Gonvenst, amiért sportszerűtlen faultot kapott. Ha már Govens. Megrázta magát az amerikai-magyar, második triplája után, 69-54-nél újra jött a vendég timeout. Hiába, totálisan szétesett a Körmend, másodpercek alatt átrohant a rivális megyeszékhely, 75-57-nél már majdnem húsz volt közte, megint felmutatta a T-betűt a ciprusi edző. A végére kozmetikáztak az eredményen a piros-feketék, de a Falco győzelme nem forgott veszélyben. Szrecsko Szekulovics együttese tavaly után idén is a második helyről vág neki a play offnak.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!