Elvenné a ZTE veretlenségét a Falco

A listavezető érkezik Szombathelyre.
 
 
 
 
 

Elvenné a ZTE veretlenségét a Falco

A listavezető érkezik Szombathelyre.

A forduló egyik rangadóját Szombathelyen rendezik, ahol az ezüstérmes Falco a listavezető Zalaegerszeget fogadja az Aréna Savariában. A sárga-feketék két vereséggel kezdték a szezont, de aztán játszottak egy egál meccset Szolnokon a FIBA-kupában, legyőzték a Kaposvárt, majd idegenben nyertek Pakson, szerdán pedig az angol bajnok Leicester Riders hajtott fejet Gasper Okorn együttese előtt. A zalaiak egyedüliként veretlenek a bajnokságban, négyből négy a mérlegük. Ráadásul legutóbb a nemzetközi kupában, az Alpok Adria-sorozatban is örülhettek, miután könnyedén verték a cseh Brnót.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: A listavezető ZTE érkezik hozzánk Szombathelyre. Ellenfelünk nagyszerűen kezdte a szezont, a négy győzelemnek köszönhetően jó ritmusban vannak. Kemény, nehéz meccset várok. Nagyon koncentráltnak és védekezésben kellően agresszívnak kell lennünk, illetve támadásban lehetőleg minél több könnyű kosarakat szereznünk ahhoz, hogy a zalaiakat megállítsuk. Természetesen csakis a győzelemben gondolkozunk, de tiszteljük ellenfelünket. Öt tapasztalt játékosuk van, sok függ Ware irányítójátékától, a többiek alázattal követik őt, Szabó például négyes poszton nagyon meghatározó, ha túl sok helyet hagyunk neki, akkor nagyon veszélyes is tud lenni. A két ukrán légiósuk, Agafonov és Gliebov is képzett játékos, rájuk is figyelni kell. Vannak kisebb sérüléseink, de ez ilyenkor normális, remélem, hogy mindenki játszhat holnap.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Hétfőn játszottunk egy meccset, a Falco viszont szerdán. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy ez nagy fizikális különbséget okoz a két csapat között, maximum kevesebbet tudtak ránk gyakorolni. A soproni és szolnoki vereségét leszámítva kezd összeállni a Szombathely, nagyon masszív védekezése van. Kérdés, hogy ez ellen hogyan reagálunk. Ha okosan támadunk, lehetnek jó helyzeteink, ha nem, beleeshetünk abba a hibába, amibe mondjuk a Paks hazai pályán. Bízunk benne, hogy a védekezésünk továbbra is olyan stabil lesz, mint eddig, nem volt ránk jellemző, hogy sok pontot kapunk. Elsősorban azzal kell foglalkoznunk, hogy a védekezésünk rendben legyen, támadásban pedig negyven percen keresztül koncentráltak tudjunk lenni. Ha ez megvalósul, akkor jó meccset játszhatunk, a győzelmet sem tartom kizártnak. Ha nem támadunk türelmesen és nem védekezünk keményen, akkor nehéz dolgunk lesz. Erre jó példa ellenfelünk szerdai meccse, ahol egy erős csapat ellen húsz ponttal vezetett a félidőben. Jó csapat a Falco, más játékstílus jellemzi, mint az elmúlt két évben, ez nem könnyíti meg a helyzetet. Bízom benne, hogy a játékosaim felveszik a kesztyűt és lesznek jó döntéseink. Biztos vagyok benne, hogy az akaratunkkal és a hozzáállásunkkal nem lesz probléma, sok szurkoló kísér el minket. Úgy néz ki, hogy nem lesz hiányzónk.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!