Elkapta a Falco a Szolnokot

Az Oljanak nem megy Vas megyében.
 
 
 
 
 

Elkapta a Falco a Szolnokot

Az Oljanak nem megy Vas megyében.

A mezőny legjobban lepattanózó (Olaj) és legjobb tripladobó csapata (Falco) találkozott egymással a 11. forduló rangadóján. Vojvoda könnyű kosarával indult a meccs, amire aztán Govens azonnal felelt, majd Perry is hamar eredményes volt. Aztán Váradi és Govens pontjaival fordított a Falco (8-4 és 10-6). Az 5. percben Zsigeranovics megkapta 3. személyhibáját, így jött is helyére Tóth Norbert. Vojvoda és Tóth Ádám kosaraival átvette az irányítást a Szolnok, 18-21-nél időt kért Szekulovics. Az első negyed 27-27-es döntetlennel ért véget.

Govens triplájával folytatódott a játék, amire Perry 2+1-es akcióval válaszolt. Izgalmas, jó volt a meccs, minden kosárért keményen megharcoltak a csapatok. Hol egyik, hol másik fél vezetett néhány ponttal. A 15. percben Andric kapta meg a 4. faultját, 41-40-nél pedig Alekszics kért időt. Beállt a Macedóniában parádézó fiatal, Durázi, a hajrát megnyomta a Falco, Pustahvar vezérletével a félidő 50-46-os állással zárult.

Alig 10 másodperc után Zsigeranovics megszerezte negyedik hibáját, így ismét le kellett ülnie. Ettől függetlenül hamar kétszámjegyűvé vált a különbség, ezt nehezen emésztették meg a vendégek, 59-50-nél a reklamáló Alekszics kapott technikait. Tizenháromról visszajött hatra a listavezető, 67-62-nél Tóth Ádám is „lemásolta” edzőjét, majd nem sokkal később Kovács Péternek is kijárt a technikai. Három negyed után 78-70 volt az állás.

Három perc után, 85-74-nél vendég időkérés következett. A 34. percben Andric könyökölte le Tóth Norbertet, amely után úgy tűnt, hogy egy sportszerűtlen faulttal kipontozódott, de aztán végül videózás után ki is állították a játékvezetők. A végén már csak az volt a kérdés, hogy húszon belül maradnak-e a piros-feketék. Végül egy kosár híján igen. A FIBA-kupa után tehát a magyar bajnokságban is kikapott a Szolnok az Aréna Savariában, amely magyar csapat számára továbbra is bevehetetlen.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetője: Nagyon erős, nagyon nehéz meccs volt, igazi rangadó. Próbáltunk az utolsó napokban regenerálódni, ugyanis egy héten belül három idegenbeli meccsünk volt, sok utazással, úgy érzem, sikerült. Kontroll alatt tartottuk az egész meccset, próbáltunk keményen védekezni és a harmadik negyedben megindult a támadójátékunk is, utána már sokkal könnyebb volt. Döntő volt, hogy 15 támadó lepattanót szereztünk, ez egy ilyen csapat ellen fantasztikus. A Szolnok óriási csapat. Gratulálok Durázi Krisztofernek, nagyon fontos volt a rotációnkban, főleg úgy, hogy Zsigeranovicsnak négy, Tóth Norbertnek pedig három faultja volt. Szépen csinálta a saját dolgát, bizonyította, hogy tudunk rá számítani a következő meccseken is. A közönségünk úgyszintén fantasztikus volt, elképesztő hangulatot varázsoltak, végig éreztük, hogy együtt vagyunk, ezt ugyanígy kell folytatnunk tovább, ha a lehető legmagasabb eredményt szeretnénk elérni.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Gratulálok a Falcónak, abszolút megérdemelten nyertek. Sokkal agresszívebbek voltak, végig a 40 perc során. Védekezésben voltak hibáink, túl sok, ráadásul tőlünk szokatlan módon a lepattanóharcot is elveszítettük, ez volt az egyik kulcsa a meccsnek. Még egyszer mondom, a hazaiak megérdemelték a győzelmet. Nehezen reagáltunk a játékvezetők döntéseire, felfogására, nem akarom őket kritizálni, nem csak miattunk kaptunk ki, hiszen el kell ismerni, többször is elveszítettük a fejünket, gratulálok a Falcónak.

 
 
 • 3idealista2017december16.07:29ÚjVálasz

  Ez igen ! Remek munka volt !
  A Pécsnél sokkal erősebb csapatot vert meg a Falco.....

   
 • 2belabo2017december15.23:13ÚjVálasz

  +1

   
 • 1nagy5208312017december15.22:29ÚjVálasz

  Mester! Most dicséri Durázit? Ha többet játszatta volna, akkor nem lenne ennyire meglepődve! De a kispadon még több ilyen meglepetés ember van, akiket játszatni kellene! Egyébként nekem élmény volt nézni, hogy a fiú, a nála egy fejjel magasabb légiósokat szívatta! Több percet kellene kapniuk a fiatal tehetségeknek! Grat, a győzelemért, a lelkemnek gyógyír volt, hogy ezeket a sztárolt csodákat sikerült megverni!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!