Egymás ellen a Falco és a Körmend a Magyar Kupában

A sárga-feketék jobb formában vannak és bővebb is a keretük.
 
 
 
 
 

Egymás ellen a Falco és a Körmend a Magyar Kupában

A sárga-feketék jobb formában vannak és bővebb is a keretük.

A győri Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntőjének első napja a Falco-Körmend vasi rangadóval zárul (20:30). A bajnokságban november 29-én találkozott egymással a két rivális, akkor elég simán, 85-69-re a sárga-feketék nyertek. Szrecsko Szekulovics fiai szenzációs formában érkeznek a győri fináléra, legutóbbi kilenc mérkőzésükből nyolcat sikerrel vettek.

- Már az első meccs rögtön egy nagy rangadó lesz a Körmend ellen. A kupa egy más típusú versenysorozat, itt egy jó nap, egy jó meccs, vagy egy rossz nap, egy rossz meccs dönt mindenről. Az első akadály nagyon fontos, hiszen akkor dől el, hogy van-e esély tovább maradni az elődöntőre, döntőre. A Falco hosszú ideje nem szerepelt a legjobb négy között, megpróbálom ismét oda juttatni a csapatot. Bár jó formában vagyunk, nem lesz könnyű dolgunk. Nagyon tisztelem a körmendieket, persze most könnyen lehet, hogy sokan lenézik őket, mert egy légióssal kevesebben vannak és Horti sem játszhat sérülés miatt, de nem szabad elfelejteni, hogy a hétvégén ugyanezzel a csapattal voltak Zalaegerszegen, és nyertek. Ez is azt jelenti, hogy van erő, potenciál bennük, megmutatták, hogy ilyen körülmények között is tudnak jól játszani. Biztos, hogy emocionális meccs lesz, a Falco-Körmend csaták mindig ilyenek. Az fog nyerni, aki kevesebbet fog hibázni, és jobban tud koncentrálni a kritikus pillanatokban - mondta Szekulovics.

A Falco keretéből jelenleg mindenki egészséges, leszámítva Kovács Pétert, aki bordasérüléssel bajlódik, de így volt ez már legutóbb a Szeged ellen is, akkor vállalta a játékot a hátvéd, vélhetően így lesz ez a hétvégén is.

- Sajnos Kovács Peti helyzete nem javult, továbbra is fáj a bordája, a Szeged elleni meccsen is így játszott, azóta tegnap este edzett először, járt kezeléseken, masszázson, de elég érzékeny, vannak fájdalmai, ettől függetlenül elutazik a csapattal, és remélem, hogy holnap is mindenkire számíthatok.

Hat játékosa maradt a Körmendnek

A bajnokságban második piros-feketék dolgát nehezíti, hogy Horti Bálint a ZTE ellen összeszedett sérülése miatt nem léphet pályára. Jordan Loveridge elküldése után így tulajdonképpen hat felnőttkorú játékos áll Gasper Potocnik vezetőedző rendelkezésére.

- A Falco egy kiváló csapat, amely az utóbbi időben nagyon jó formába került. A tabellán elfoglalt helyezése mindent elárul arról, hogy milyen erős gárda, úgyhogy nagyon nehéz mérkőzésre számítok. A kupában sosem tudhatod, hogy mire számíthatsz. Egy mérkőzésen minden lehetséges. Mi vagyunk a címvédők, de nehéz helyzetben vagyunk a sérülések miatt, gyakorlatilag rotálni sem tudunk. Győzelem esetén is szinte lehetetlen hat-hét játékossal lejátszani három meccset zsinórban három nap alatt. Azonban ez a munkánk, és egyelőre nem foglalkozom a második, vagy a harmadik meccsel. A Falco elleni meccsre koncentrálunk, azon szeretnénk minél jobb eredményt elérni. Nem akarok arról beszélni, hogy mennyi esélyünk van arra, hogy megvédjük az aranyérmet. Csakis az első mérkőzésre gondolunk. Németh Ákos minden mérkőzésen szokott játszani, Zalaegerszegen az ifimeccsen megsérült, de csütörtökön már készen fog állni a játékra. Valószínűleg szükségünk lesz a fiatal játékosainkra, akik ugyanolyan tagjai a csapatnak, mint bárki más. Ha úgy döntök, hogy pályára küldöm őket, akkor meg kell mutatniuk a kvalitásaikat - mondta Gaspar Potocnik.

 
 
 • 2nagy5208312017február16.22:20ÚjVálasz

  A jó anyátokat! Ezt a csapatot edzőstől, Gráczerestől el kell zavarni a ...! A játékosok most bizonyították, hogy másodosztályúak! Ekkora megalázást még nem élt át a csapat! Ha egy esztergályos csak 25 %-ban tudja elvégezni a munkáját, hát utcaseprőnek sem veszik fel! Ezek meg ez után a teljesítmény után is békésen alusznak éjjel! Javasolom, a havi bérüket utalják át a mozgássérülteknek! Egyrészt, mert szintén mozgássérültek, másrészt, mert az ártatlanok pénzét lenyúlták! Ezzel segíthetnek, különben sem érdemelnek egy fillért sem!

   
 • 1szurkoloo2017február16.15:51ÚjVálasz

  Mindenki Győrbe! Rangadó sohasem egyszerű, de nyerni KELL!!!
  Hajrá Falco!!!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!