Egyenlített a Kaposvár a Falco ellen

Megérdemelten nyertek a somogyiak.
 
 
 
 
 

Egyenlített a Kaposvár a Falco ellen

Megérdemelten nyertek a somogyiak.

Idegesek voltak a csapatok az elején, sokat kapkodtak, hibáztak: eladott labdák, lépéshibák és rontott dobások jellemezték mindkét oldalt. A védekezés viszont dicsérhető volt, a somogyiak és a Falco is kellőképpen agresszív volt. Miután Cooke távoli kísérlete már gyenge volt, így Medford ziccerével zárult a pontszegény első negyed, amely után 14-13 volt az állás.

Nem indult jól a második negyed a vendégek számára, alig telt el egy perc, és máris négy faultnál álltak, Medford például technikait is kapott. Wisseh köszönte szépen, és mindhárom büntetőt a helyére küldte. A kaposváriak sorra állhattak a vonalra, 22-15-nél időt kért Sekulovic. Már több mint tíz is volt közte, amikor elkezdett zárkózni a Falco. A hazaiak csak faultok árán tudták megállítani Govenséket, így a végére a sárga-feketék is többször büntetőzhettek A hajrát megnyomtuk, de a slusszpoén Wisseh-é volt, a félidőben 37-30 volt az állás. Nem játszottunk jól, triplát például nem is dobtunk az első félidőben (0/6).

Hendlein pontjaival indult a második játékrész. Már úgy tűnt, kezd elmenni a hajó, amikor Sekulovic tizenkilencre lapot húzott, és 47-34-nél pályára küldte a bokasérüléssel bajlódó Zigeranovicot. Ettől aztán lendületbe jött a Falco, stabilabbak lettünk. A 24. percben Govens szerezte a vendégek első tripláját. Egészen nyolc pontig csökkent a differencia, a záró felvonás 58-46-ról indult.

Alig több mint két perc után Zigeranovic vezérletével 6-0-val kezdtünk, 58-52-nél időt kért Fekete. A folytatásban aztán nehéz helyzetbe került a Falco: a 34. percben Govens kipontozódott, majd egy perccel később Medfordot is kifújták. Ennek ellenére sem adta fel a csapat, nagyot küzdve 72-68-nál négy pontra zárkózott. Kevesebb, mint három perc volt ekkor hátra. A csoda azonban elmaradt, összességében megérdemelt hazai siker született.

A párharc tehát 1-1-re áll, folytatás kedden Szombathelyen.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Azt gondolom, hogy reálisan megnézve ezt a bajnokságot, nagyon nagy dolog, hogy bent vagyunk a nyolcban, bárki bármit is gondol. Az, amit ma elértünk, az egy hatalmas győzelem volt. A közönségünk az első perctől kezdve hitt bennünk, és mi is hittünk önmagunkban, azt gondolom, ez volt a legfontosabb. Beszélhetünk taktikai dolgokról, felkészültünk, tanultunk a hibáinkból, de a legnagyobb dolog az az volt, hogy éreztem a játékosokon, hogy érzik, hogy hazai pályán be tudjuk húzni ezt a mérkőzést. Azt gondolom, hogy Szombathelyen az első negyedbeli rossz védekezés mellett ez volt az, ami a legjobban hiányzott a csapatból.

Srecko Sekulovic, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Először is gratulálok, a Kaposvárnak. Rettenetesen kezdtük a meccset, különösképp támadásban. Nem volt meg a ritmus, nem mentek be a távoli dobásaink sem, valamint néhány játékosom ma nem fogott ki jó formát. Amikor kicsit zárkózni tudtunk, jobban ment a játék, mindig tudott reagálni a Kaposvár, remekül játszottak ma a hazaiak. Govens nélkül nem ment sajnos a negyedik negyedben. Nem csüggedünk persze, megyünk tovább, és be szeretnénk húzni a harmadik meccset.

 
 
 • 3salamana2017május14.01:38ÚjVálasz

  Fura egyszer egyes szám harmadik, majd többes szám elsö személyben olvasni a csapatról.
  Hajrá Falco!

   
 • 2nagy5208312017május13.22:37ÚjVálasz

  Vajon mi lehet az oka? Mitől van idegenben ilyen brutálisan pocsék dobószázalék? Egy idény nem volt elég a szakembereknek ezt kivizsgálni?

   
 • 1idealista2017május13.20:43ÚjVálasz

  Csalódás ez az állandó idegenbeli vereség !

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!