Egy újabb győzelem akár második helyet is érhet a Falcónak

A középszakasz utolsó fordulójában a ZTE is megpróbálja elvenni a sárga-feketék hazai veretlenségét.
 
 
 
 
 

Egy újabb győzelem akár második helyet is érhet a Falcónak

A középszakasz utolsó fordulójában a ZTE is megpróbálja elvenni a sárga-feketék hazai veretlenségét.

Hatalmas rangadóra van kilátás csütörtök este az Aréna Savariában, ahol a hazai pályán még mindig veretlen Falco a Zalaegerszeg együttesét látja vendégül a felsőház utolsó körében. Mindkét csapat számára óriási a tét, hiszen a jelenleg negyedik sárga-feketék a hazai veretlenség megőrzése mellett egy győzelemmel akár a második helyre is odaérhetnek, míg egy esetleges vendégsiker a zalaiak számára akár még első pozíciót is jelenhet. Természetesen ezt az Alba-Körmend találkozó végeredménye is befolyásolja.

Srecko Sekulovic, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a ZTE nagyon erős csapat, amit bizonyított azzal, hogy nyerni tudott Székesfehérváron és Szolnokon is. Mindkét csapaton hatalmas a nyomás, hogy minél jobb pozícióból várhassa a rájátszást, ami miatt ez egy veszélyes meccs. A Zalaegerszegnek annyi előnye van, hogy egy hetet pihenhetett a meccsre, mi pedig játszottunk egy kemény meccset a Körmend ellen. Nagyon jól kell védekeznünk, mert ellenfelünk egy kiváló támadócsapat, amely emellett védekezni is jól tud. A Zetének egy hete volt felkészülnie belőlünk, de mi is megpróbáltunk regenerálódni. Nem lesz hiányzónk, Pustahvar is normálisan tudott edzeni a héten.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Egy győzelemmel olyan pozícióba is érhetünk akár, amiről a bajnokság előtt nem is álmodtunk. Hozzáteszem, a mostaniról sem nagyon, és valószínűtlen is lenne. Valószínűtlen, de nem lehetetlen. Ehhez egy olyan helyen kell győznünk, ahol eddig még senkinek sem sikerült, és ez nyilván nem könnyíti meg a helyzetünket. Ha tudunk tanulni azokból a hibákból, amelyeket a hazai Falco elleni meccsen elkövettünk, akkor lehet esélyünk egy nyílt mérkőzésre. Az itthoni találkozón az volt a problémánk, hogy nagyon kevés pontot dobtunk. Visszanézve a meccset ez a Falco védekezését is dicséri, mi pedig támadásban nagyon rosszul helyezkedtünk. Az ellenfél remek védekezése mellett a mi hibáink is kellettek a vereséghez, amelyek sem előtte nem voltak ránk jellemzőek, sem pedig azóta. Bízom abban, hogy ezekben a dolgokban most már jobbak vagyunk, és tudunk egy ki-ki meccset játszani idegenben. Mindenkire számíthatok, és gondolom a közönség sem fog hiányozni, úgyhogy garantált lesz a jó hangulat.

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!