Dobogós helyért harcolnak egymással a vasi kosárcsapatok

Az otthon még veretlen Falco fogadja a sérülésektől tizedelt Körmendet.
 
 
 
 
 

Dobogós helyért harcolnak egymással a vasi kosárcsapatok

Az otthon még veretlen Falco fogadja a sérülésektől tizedelt Körmendet.

Vas megyei rangadó következik az NB I-es férfi kosárlabda bajnokság felsőházi középszakaszának kilencedik, utolsó előtti fordulójában. A húsz sikerrel negyedik Falco odahaza még veretlen ebben a szezonban, a második helyezett, 22 meccsét megnyerő Körmendnek viszont egyelőre nem jött össze a győzelem idegenben a középszakasz során. Amennyiben megszakadnak a sorozatok, úgy a Falco már biztosan lecsúszik az első három helyről, a piros-feketék pedig bejelentkeznek az első helyért, ha viszont a Körmend sem bír szombathelyi riválisával, úgy még kiélezettebb lesz a csata a dobogós helyeken.

Srecko Sekulovic, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Legutóbb egy héttel ezelőtt játszottunk, így elég időnk volt regenerálódni és felkészülni a Körmend ellen, igaz az nem könnyítette meg a dolgunkat, hogy nem tudjuk, kik fognak pályára lépni az ellenfelünknél. Nagyon nehéz meccsre számítok, a két csapat találkozója mindig óriási rangadó és nagy téttel bír. A Körmend az utóbbi meccseit általában a remek külső dobásainak köszönhetően nyerte meg, ennek a levédekezése lesz most is a kulcs, valamint meg kell törnünk a saját ritmusukat. Mindenképpen nyerni szeretnénk, meg akarjuk őrizni hazai veretlenségünket, valamint akár még a második helyre is odaérhetünk. Pustahvarnak volt egy kis problémája a héten a derekával, tegnap edzett először velünk, de ő és mindenki más is játszani fog holnap.

Gasper Potocnik, az Egis Körmend vezetőedzője: Azt hiszem az a tény, hogy a Falco még veretlen otthon, mindent elmond arról, hogy milyen nehéz meccsünk lesz holnap. Továbbra is akadnak problémák, de ezúttal sem foglalkozunk ezzel, azok a játékosok, akik a pályára lépnek, mindent meg fognak tenni a győzelem érdekében, meglátjuk ez mire lesz elég. A Falco az esélyes, éppen ezért rajtunk semmilyen nyomás nincs, teher nélkül játszhatunk. Talán a szombathelyi az egyetlen olyan csapat a felsőházban, amelyet hetek óta elkerülnek a sérülések, így tehát mindig több lehetőségük van változtatni meccs közben. Minőségi játékosok alkotják ellenfelünk keretét, egyik nagy erősségük a gyors lerohanásból szerzett pontok, ezeket meg kell akadályoznunk. Parish Petty már jobban van, elkezdte az edzéseket, de még kérdéses, mennyit fog tudni segíteni nekünk holnap. Terry Allen is edzett már, de még nem a csapattal, a meccs előtt derül ki, hogy bevetjük-e, vagy sem.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!