Debrecenben javíthat a Falco

Nagyon rossz érzésekkel tértek haza Szardíniából a vasiak.
 
 
 
 
 

Debrecenben javíthat a Falco

Nagyon rossz érzésekkel tértek haza Szardíniából a vasiak.

Az ezüstérmes Falcót fogadja a DEAC szombaton este. Berényi Sándor együttese két győzelemmel és három vereséggel kezdte a szezont, míg a szombathelyiek Sopronban és Szolnokon is kikaptak, azóta azonban a Kaposvárt és a Zetét otthon, a Paksot pedig idegenben verték. A FIBA Europe Cup sorozatban a Dinamo Sassari vendégeként maradtak alul szerda este, elég simán. A hajdúságiak légióst cseréltek: Adam Ramstedt helyét Tomiszlav Ivosev veszi át, aki holnap egyelőre még nem léphet pályára.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Nem vagyunk könnyű helyzetben, a szegedi vereség nem tett jót, nagyon szerettünk volna ott győzni. Sok múlik azon, hogy milyen mentális állapotban játszunk a Falco ellen. Nagyon erős csapatnak tartom a szombathelyiekét, öt jó légióssal, válogatott játékosokkal. A tavalyi évhez hasonlóan szűkebb rotációval dolgoznak, de a játékerejük hasonlóan erős. Nagyon nehéz lesz, de nekünk kulcsfontosságú lenne a győzelem. Meg kell állítanunk a gyors játékukat, ez kulcs lesz, illetve a mi támadásainknak pedig lassabbnak kell lennie. Van néhány játékszituációnk, amik Szegeden működtek, szeretnénk azokat erőltetni most is és a későbbiek során is. Voltak kisebb problémáink a héten, mindenkire számíthatok, csak Ivosev nem léphet még pályára.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Nincs krízishelyzet, de pszichológiailag, lelkileg most nem a legjobb helyzetben vagyunk, Szardíniából nagyon rossz érzésekkel jöttünk el. Nagyon nagy különbséggel kaptunk ki, rosszul néztünk ki, minden játékos és a teljes stáb is sokkot kapott. Azóta persze kielemeztük a mérkőzést, szinte minden rossz volt, tanulni kell belőle, és megpróbáljuk elfelejteni a történteket. Emelt fejjel kell tovább menni. Debrecenben teljesen más arcunk kell mutatni. A DEAC légióst cserélt, Ramstedt helyett érkezett Ivosev, de ő még nem játszhat ellenünk, úgyhogy számunkra tulajdonképpen mindegy is ez a változtatás. Borisovtól elég sok minden függ, akárcsak Dugattól és Manigattól. Borisov a legjobb dobó a ligában, biztosan motivált lesz a Falco ellen, hiszen a klub korábbi játékosáról van szó, aki rendkívül tapasztalt, nagyszerű játékos. Elsősorban hármójukra kell készülni, de nem szabad elfelejteni Polyákot, Bognárt és Amigót sem, mert ők is veszélyesek lehetnek. Szeretnénk visszatérni arra az útra, ahol a Sassari-meccs előtt álltunk, úgy kell játszani, mint korábban. Balmazovics rendbe jött, már együtt edzett a csapattal, teljes kerettel utazunk.

 
 
  • 1lalika2018november02.21:40ÚjVálasz

    Szomoru lennemha volt FALCO játékosok miatt kikapnánk...Kosárban is elengedjük a saját neveléseket,mint a fociban??

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!