Csak a Falco számára van tétje a vasi rangadónak

A Körmend eddig csak egyszer tudott nyerni a felsőházban.
 
 
 
 
 

Csak a Falco számára van tétje a vasi rangadónak

A Körmend eddig csak egyszer tudott nyerni a felsőházban.

A felsőházi középszakasz utolsó előtti fordulójában újra vasi rangadót rendeznek. Tétje - a presztízsen kívül - már csak a szombathelyieknek lesz, hiszen a Körmend helyezése már nem változhat, míg a Falco még lehet akár második, akár harmadik is. A középszakaszban a piros-feketék eddig az összes idegenbeli meccsüket elveszítették, hazai pályán is csak egyszer, az Alba ellen tudtak nyerni (92-87).

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Jól ismerem kollégámat, Antonis Constantinidest, Romániában már meccseltünk párszor egymás ellen, amikor ő a Rovinari edzője volt. Ismerem a stílusát, persze ez változhatott is azóta, hiszen ez már három éve volt. Az ő érkezésével biztosan új impulzust kapott a Körmend. Ettől függetlenül az Aréna Savariában játszunk, a saját szurkolóink, saját közönségünk előtt, úgyhogy kötelező számunkra a győzelem, már csak azért is, mert szeretnénk bebiztosítani a második helyünket. A csapatok és a játékosok is mindent tudnak a másikról, szerintem nem várható nagy meglepetés. Megpróbálunk ugyanúgy játszani, mint az Alba ellen, végig koncentrálni az egész mérkőzés során. Van rajtunk nyomás, számunkra nagyobb a tét, hiszen ha nyerni tudunk, a döntőig miénk lehet a pályaelőny. Jól sikerült az alapszakaszunk és a középszakaszban is szép eredményeket értünk el, várjuk már a rájátszást. A Körmend erőssége a gyors játék, Ferencz pedig kiváló tripladobó, nagyon veszélyes játékos, rá különösen figyelnünk kell. Az új edzővel ráadásul sokat játszik négyesként is. Mindenki rendben van, jó hangulatban várjuk a derbit.

Antonis Constantinides, az Egis Körmend vezetőedzője: Napról napra, meccsről meccsre építkezünk, szeretnénk a play offra késznek lenni. A Kecskemét meccs előtt még csak két edzést tudtam tartani a csapatnak, de utána úgy érzem, hogy az Alba és a Szolnok ellen is sikerült egy lépést tennünk, javult a védekezésünk és magasabb szintre került a támadójátékunk, emiatt nagyon boldog vagyok, ugyanis ez azt mutatja, hogy jó úton vagyunk. Tisztában vagyok vele, hogy a Falco és a Körmend között nagy a rivalizálás, a holnapi egy speciális meccs lesz mindkét fél számára. Szeretnénk az eddigieknél is jobban játszani, illetve elvárom, hogy nagyot harcoljunk. A szombathelyieké a liga egyik legjobb csapata, egyénileg nagyon képzett játékosokkal, ettől függetlenül természetesen nyerni akarunk, mert az nagy lökést adna számunkra a további építkezésben. Ehhez agresszív, jó védekezés kell, de támadásban is nagyot kell alkotnunk, mert ellenfelünk rettentően erős támadócsapat. Tudjuk azt is, hogy nehéz dolgunk lesz, mert a Falco ellenünk akarja bebiztosítani a második helyét. Ez azonban nem érdekel minket, csak magunkkal foglalkozunk. Hortira még biztosan nem számíthatok, de Hollins is sérüléssel bajlódik, vélhetően csak az utolsó pillanatban dől el, hogy rá számíthatok-e.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!