Bencze: Kecskeméten nem a Falco az esélyes

Újabb fontos rangadó vár a szombathelyi kosárcsapatra. Simon és Jancsikin is felépült.
 
 
 
 
 

Bencze: Kecskeméten nem a Falco az esélyes

Újabb fontos rangadó vár a szombathelyi kosárcsapatra. Simon és Jancsikin is felépült.

Szombaton este hat órától a hatodik helyezett Kecskemét otthonában játszik a listavezető Falco-SZOVA KC Szombathely. Jó hír a sárga-fekete szimpatizánsoknak, hogy Simon László felépült térdsérüléséből, így Bencze Tamás edző most már minden játékosára számíthat.

– Nehéz dolgunk lesz, hiszen egy jól összerakott, régóta együtt játszó, erős csapat ellen játszunk. Elég mozgékony, gyors négyeseik vannak, akik jól dobnak távolról, így ha Bencze Zoli nincs fent a pályán, képesek nagyon kellemetlen szerkezettel is felállni – mondta Bencze. – Viszonylag sokat próbálkoznak triplákkal, egy meccsen átlagban 25 távoli rádobásuk is van, de Wittmann és Perine személyében akadnak olyan játékosaik is, akik a betörésekkel és a kettő-kettőkkel bontják meg az ellenfél védelmét. Djeraszimovics nagyon képzett játékos, kifejezetten jó százalékkal dob. Hármas-négyes posztra pedig leigazolták Papp Ivánt, aki elég gyors és szintén jól dob kintről. Megpróbálunk zártan, agresszíven védekezni és a gyorsindításokra apellálni. Ha ezt tudjuk játszani, akkor tudunk nyerni, ha inkább felállt védelem elleni játék lesz, akkor nem biztos. Már ősszel, a szombathelyi meccsen is megszenvedtünk velük, akkor 35 percig vezettek. Úgy gondolom, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de természetesen győzni utazunk Kecskemétre.

A Falcóé az egyik legnagyobb szurkolótábor

Sztojan Ivkovics, a magyar kosárlabda egyik emblematikus figurája, a hazaiak edzője győzelmet vár csapatától.

– Nagy várakozás előzi meg ezt a mérkőzést a szurkolótáborok részéről, így nekünk is ki kell tennünk majd magunkért. A Falcóé az egyik legnagyobb tábor, így várható, hogy a csarnokban nagyon jó hangulat uralkodik majd. A csapatom keményen edzett az elmúlt napokban, komoly munka van mögöttünk. A papírforma hazai győzelmet jósol, de most ezzel nem szabad törődnünk. A lényeg, hogy a végén az eredmény is ezt mutassa. Egyelőre nem teljes még a csapat, vannak sérültek, de ahogy szoktuk, azokkal a játékosokkal foglalkozunk csak, akik vállalják a tájékot – mondta Ivkovics.

A találkozót a Nyugat Rádió az FM 88.4-en és a www.nyugatradio.hu weboldalon élőben, megszakítás nélkül közvetíti.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!