Beérte a Falco a Körmendet

Nagyrészt a hazaiak uralták a meccset, megérdemelten nyertek.
 
 
 
 
 

Beérte a Falco a Körmendet

Nagyrészt a hazaiak uralták a meccset, megérdemelten nyertek.

A sérült, beteg Kevin Dillard maradt ki a vendégek légióssorából. Természetesen telt ház, remek hangulat fogadta a csapatokat, már jóval a kezdés előtt elindult a hangpárbaj a két tábor között.

A feldobás után a Körmend hozta el a labdát, de nem indult el az óra, így rögtön meg is állt a játék. Taylor „sapkázta” Tuoyot, majd mellédobta kintről. Perl ziccere jelentette az első pontokat, aztán Váradi szerzett két triplát, miközben a körmendi oldalról csak Wright talált be (8-2). Az első negyed derekán, 15-6-nál időt kért Potocnik. Hiába, Borisov büntetői után már zúgott is a „Tíz! Tíz! Tíz!” rigmus a hazai B-középből (21-11). Az első negyed végén 23-16 állt a táblán.

Másfél perc után, 26-20-nál Szekulovics is magához hívta övéit. Govens megszerezte első pontjait. 36-23-nál már tizenhárommal mentek a hazaiak, akik sokkal jobban lepattanóztak riválisuknál. Elkezdett hibázni a befejezéseknél a Szombathely, egy 2-12-es széria végén, Ferencz triplája után már 38-35 volt. Hollins ziccere még belefért a végén, a félidőre visszajött a meccsbe a Körmend.

Nem változott a játék képe, továbbra is a Falco irányított, és őrizte pár pontos előnyét, az MTE pedig rohant az eredmény után. A 27. percben aztán Hollins triplájával először vezetett a meccsen a Körmend (53-54). Azonnal időt kért a Falco. Lendületbe jöttek a piros mezesek, már hattal is vezettek. A harmadik negyed Taylor kosarával zárult, 57-61.

Alig 40 másodperc alatt fordult a kocka, 5-0-val ismét a Falco járt előbbre, 62-61-nél Potocnik mutatta fel a T-betűt. Csorvási követett el támadó hibát, majd reklamálásért technikait is kapott, ezzel kiszállt. Lerohanta ellenfelét a Falco, egy 13-0-s széria után máris 70-61 volt az állás. Négyre megint visszajött a Körmend, de nem hagyta magát a hazai pályán még veretlen vasi megyeszékhely, a második félidőben nagyot játszó Govens vezérletével azonnal mutatta, ki az úr a háznál, 77-68-nál jött az újabb vendég timeout. Ez azonban már nem segített a Körmenden, a Falco megérdemelten nyert, jobb volt, és továbbra is őrzi makulátlan hazai mérlegét. Nem mellesleg, beérte a tabellán a Rába-partiakat.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Mindenek előtt, most is azzal kell kezdenem, hogy gratulálok a szurkolóinknak, ma is bizonyították, hogy igazi kosárlabda város vagyunk,az ország egyik legjobbja. Nagyon nehéz meccset vártunk előzetesen, ez be is bizonyult, a Körmend önmagához képest nagyon jól játszott. Láttam már őket többször is játszani, de ma nagyon okosak voltak, ezért is volt nehéz nyerni. A válogatott program borította a felkészülésünket, de boldog vagyok, hogy így is sikerült nyerni. Kicsit zavaró volt, hogy Govens lázas beteg volt, de így is vállalta a játékot, rengeteg munkát végzett, úgy, hogy 38 fokos láza volt. Nagyon sokat segített. Nem tudom, hogy mi lesz a következő héten, ma a kulcs a lepattanócsata megnyerése volt. Nyertünk, és ez a lényeg, lehet, hogy mentálisan nehéz meccs volt, de ilyen egy igazi rangadó. A harmadik negyed után feljavult a védekezésünk, sikerült fordítani, gratulálok még egyszer a csapatnak.

Gasper Potocnik, az Egis Körmend vezetőedzője: Először is gratulálok a Falcónak a győzelemért, jó meccs volt, mindkét csapat megtette a magáét, A szurkolók biztos, hogy élvezték, a játékosaim a maximumot nyújtották, befolyással bírt a kizárás, a támadó lepattanók száma, a Falco rengeteg esélyt szerzett második szándékból. Ez nem megengedhető, ezzel ment el a meccs. Az eladott labdáink, a rossz döntéseink mind megbosszulták magukat. Túl sok könnyű kosarat szerzett a hazai csapat, emiatt nyertek. Gratulálok nekik még egyszer teljesen megérdemelt a sikerül, de jár a dicséret a sajátjaimnak is, büszke vagyok rájuk. További sok sikert a Falcónak, el kell ismerni, ma jobbak voltak.

 
 
  • 1lalika2018március05.11:30ÚjVálasz

    Szuper!
    Hajrá kosárlabda-megye!
    Érdekes több a szurkoló,mint a nagy futball-meccseken,nem is beszélve a sok TAO-t lenyelő Puskás Akadémiáról,pláne,mint "sikeres" nevelő-egyesületről...

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!