A bajnokkal csatázik a Falco

Nagy meccs lesz az Aréna Savariában.
 
 
 
 
 

A bajnokkal csatázik a Falco

Nagy meccs lesz az Aréna Savariában.

Újra összecsapnak egymással az előző kiírás bajnoki- és kupadöntős csapatai, a szezon során már harmadszor. Eddig az összes ütközetet a Szolnok nyerte, a FIBA Europe Cup csoportkörében odahaza 79-76-ra, a vasi megyeszékhelyen 83-66-ra, a bajnokság második fordulójában pedig a Tiszaligetben 88-68-ra. Az NB I-ben eddig még bevehetetlen vár volt az Aréna Savaria, a listavezető azonban idegenben is ellenállhatatlan mérleggel bír (6-1).

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Tudom, hogy most mindenki arról beszél, hogy a Szolnok közel ötven ponttal kikapott Németországban, de hatalmas hiba lenne ebből kiindulni. Szerdán, amikor a segédedzőmmel néztük a meccsüket, körülbelül a tizenötödik perc után ki is kapcsoltuk a gépet, mert tudtuk, hogy nem ez a realitás, a Szolnok nem erre képes. Ezt elmondtam az öltözőben a játékosaimnak is. Egyszerűen rossz napjuk volt, nekik semmi nem jött össze, a hazaiaknak viszont szinte minden. Tudjuk, milyen érzés az ilyen, velünk is előfordult ez Sassariban. Azt sem szabad elfelejteni, hogy most ők hasonló problémákkal küszködnek, mint mi novemberben, tele vannak sérültekkel. Az egyik legjobbjuk, Milosevics például nem is játszott, és ahogy olvastam, kérdéses a holnapi szereplése is. Ettől függetlenül továbbra is tartom, hogy az Olaj a legerősebb és legjobb csapat Magyarországon, nem véletlenül áll mindössze egy vereséggel a tabella élén. Kiváló játékosaik vannak – a hazai és külföldi sorban egyaránt –, mindenki tudja a dolgát, van egy kialakult szisztémájuk, rendszerük, ami szerint játszanak. Sok újat nem tudok elmondani róluk, az idei szezonban már háromszor játszottunk velük, tudjuk, mire képesek. A hazai pálya most mellettünk áll, ez akár előny is lehet, de ezt is csak feltételes módban merem kijelenteni egy ilyen erős ellenféllel szemben. Egy dolgot ígérhetek, mi a maximumot fogjuk nyújtani, negyven percen keresztül keményen fogunk harcolni, aztán, hogy ez mire lesz elég, majd meglátjuk. Nincs rajtunk nyomás, szerencsére nyugodtan tudtunk készülni a derbire, jelen állás szerint mindenkire számíthatok. Napról napra, lépésről lépésre haladunk, sok munka áll még előttünk, be kell építenünk Govenst és Bruinsmát is a lehető legjobb formába kell hoznunk.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: A Falco az egyik legjobb csapat a magyar bajnokságban. Nagyon jól játszanak, főleg otthon, a saját szurkolóik előtt. Ráadásul most Bruinsma és Govens is visszatért hozzájuk, mindketten új energiát adnak a csapatuknak. Amúgy is energikusak voltak, főleg védekezésben, de most támadásban is bővült a repertoárjuk, hiszen mindketten nagyszerű kvalitásokkal rendelkeznek. Elég kemény meccset várok, nagy kihívás előtt állunk, különösen a csalódást keltő, szerdai FIBA-kupa vereségünk után. Elég puhák voltunk Németországban, mind támadásban, mind védekezésben. Nem tudtuk lereagálni ellenfelünk kemény játékát. Volt jó pár könnyen eladott labdánk, ami után elveszítettük a ritmusunkat, így lett belőle egy szörnyű meccs. Gyakorlatilag megsemmisítettek minket. Nem szokott ez velünk előfordulni, igyekeztünk túltenni magunkat rajta. Ez már a múlt, megyünk tovább, készen állunk a következő mérkőzésre. Bízom benne, hogy jól reagálunk a történtekre, visszatalálunk a helyes útra, és Szombathelyen bebizonyítjuk, hogy az csak egy kisiklás volt. Sajnos a gondjaink nem csökkentek, az Achillesével bajlódó Sztrahinja Milosevics biztosan nem játszik, Jaylin Airington szerdán újra megsérült, meglátjuk, hogy számíthatok-e rá, Nemanja Milosevic beteg, nem is edzett szerda óta, az ő szereplése is kérdéses, Tóth Ádám bokasérülése viszont nem súlyos, ő valószínűleg vállalni fogja a játékot. Persze nem panaszkodom, ezek nem kifogások, mindenkinek vannak problémái, hullámvölgyei a szezon során, ez normális minden csapat életében.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!