Az angol bajnokot fogadja a Falco

Okorn szerint jó teszt lesz csapatának a Leicester elleni kupameccs.
 
 
 
 
 

Az angol bajnokot fogadja a Falco

Okorn szerint jó teszt lesz csapatának a Leicester elleni kupameccs.

A FIBA Europe Cup 2. fordulójában, szerdán este az angol bajnok Leicester Riderst fogadja az Aréna Savariában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely. A britek csak a hétvégén játszották le első bajnokijukat odahaza, 83-79-re verték a London City Royalst. A nemzetközi porondon 90-78-ra kaptak ki az olasz Sassaritól.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: A Leicester az angol bajnok, márpedig ha valaki a saját hazájában aranyérmet tud szerezni, azt tisztelni kell. Ma már nem csak öt országban játsszák komoly szinten a kosárlabdát, már sehol sincsenek könnyű ellenfelek, senkit sem lehet félvállról venni, mert bárki elkaphat bárkit. A Leicester egy tapasztalt csapat, a BL-selejtezőből ugyan kiesett, de az első fordulóban a Sassari ellen jó teljesítménnyel rukkolt elő. A játékosaik szeretnek futni sokat, nagyon gyorsak, szinte nonstop támadnak, emellett elképesztően jól lepattanóznak. Alapvetően nem bonyolítják túl a dolgot, egyszerű kosárlabdát játszanak, de ez nem azt jelenti, hogy gyenge csapat is lennének. Érdekes, kemény meccset várok. Jó teszt lesz számunkra a holnapi. Mindenképpen a védekezés lesz a kulcs, fontos, hogy egy ilyen csapat ellen nem szabad felvennünk az ő ritmusukat, a saját tempónkat szeretnénk diktálni. Igyekeztünk felkészülni belőlük, de elsősorban saját magunkkal foglalkoztunk, nem az ellenféllel. Szeretnénk ott folytatni, ahol a hétvégén abbahagytuk. Meccsről meccsre haladunk előre az építkezésben, a jó dolgokat igyekszünk megtartani, a kevésbé jókon pedig javítani. Jelen állás szerint mindenkire számíthatok.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!