Ezüstérmes lett a Falco

Három negyeden keresztül nem bírta tartani a lépést az utolsó meccsen az Albával a szombathelyi kosárcsapat, ez pedig megpecsételte a sorsát.
 
 
 
 
 

Ezüstérmes lett a Falco

Három negyeden keresztül nem bírta tartani a lépést az utolsó meccsen az Albával a szombathelyi kosárcsapat, ez pedig megpecsételte a sorsát.

Természetesen, ahogy az várható volt, a mindent eldöntő, ötödik mérkőzésen zsúfolt telt ház fogadta a csapatokat, most aztán tényleg még a csilláron is lógtak az emberek. Lóránt szerezte a meccs első kosarát, több mint három percig ez volt az egyetlen. Shepard tett rá a különbségre, majd Tóth négy pontjával kiegyenlítettek a vendégek. Ezúttal is nagy volt a küzdelem, annál kevesebb a pont. A Falco hibázott többet, Keller pontjaival az első negyed hajrájára meglógott a Fehérvár (14-8).

Újabb több mint két és fél perc telt el úgy, hogy nem született pont. A nagy küzdés és a nagy tét a színvonal rovására ment. Edwards lépésgyanúsan vett át egy labdát, majd kiharcolt egy faultot, a Falco kispad pedig reklamált, és technikait kapott. Az amerikai büntetői törték meg a hosszú gólcsendet. Shepard középtávolijával lett először tíz közte. Hiába kértek időt a vasiak, teljesen tanácstalanok voltak támadásban (20-8). Érdekesség, hogy a 15. percben Mohammed szerezte a meccs első hárompontosát. Mohammed ziccere után nem sokkal később már tizenhét pont volt a differencia (32-15). Teljesen megzavarodott a Falco, hibát hibára halmoztak Govensék, volt már 37-18 is az állás, a félidőre végül 39-24-gyel mentek öltözőbe a csapatok.

Edwards triplája nyitotta a második játékrészt, Barham felelt szintén egy trojkával. Edwards feléledt, újabb hármasát egy nagy zsákolás követte. Farr duplája után már húsz volt közte, majd 55-29-nél már huszonhat. A Falco totális csődöt mondott, úgy tűnt, hogy fejben és fizikálisan is elfáradt, az Alba pedig a tetemes előnye birtokában nekiállt könnyelműsködni. Lóránt faultolta Govenst, mely után a harmincadik perc végén Shepard kapott technikait reklamálásért. Húszon belül kerültek a fekete mezesek. Lóránt kosara a videóbíró után is érvénytelen maradt, így 62-44-ről várták az utolsó felvonást a felek.

Medford gyorsindítás után volt eredményes, Mohammed pedig alaposan megszórta magát a szünet után, ezúttal ziccerből köszönt be. Két perc alatt 64-51-re feljött a Falco, ekkor azonban jött Keller és Shepard, akik lehűtötték a vasi szurkolók kedélyeit. Medford ellen ítéltek sportszerűtlent, 4:48 volt hátra, amikor Govens bevágott egy triplát, 71-60-nál magához hívta övéit Branislav Dzunic. Pustahvar trojkájával már 75-65, Govens két ziccerével pedig 75-69. 2:43 volt vissza, ismét időt kértek a hazaiak, Lóránt közben kipontozódott. Zigeranovic közelről volt eredményes, már csak négy volt közte (75-71). Teljesen leolvadt az Alba, Zigeranovic triplája azonban lejött, Taylor büntetői viszont jók voltak. 30.2 másodperccel a vége előtt, 77-71-nél a Falco kért időt. Váradi, Govens és Medford triplája is lejött, Keller büntetőiből közül csak egy volt jó, de ez is belefért. Hatalmasat küzdött, és visszajött a meccsbe a Szombathely, de végül - még ha talán a vártnál nehezebben is - megérdemelten szerezte meg ötödik bajnoki címét az Alba.

 
 
 • 4realista2017június19.13:57ÚjVálasz
  Idézet: foci1111
  Szép siker gratulálunk leg jobb Szombathelyi csapat 2016 -2017 eredmények alapján (csak jobb lesz 2017-2018 -as év )ÉLJEN A CSAPAT HAJRÁ FALCO FALCO
  ...

  Attól is függ kit/kiket sikerül megtartani és mennyiért...
  Sajnos a csapat taktikai okoból is vesztett,pl.Zsigeranovics képtelen lőtt paszt megfogni,ő a palánkok alatt jó,Govens egymaga nem képes egy csapatot pótolni.Váradi megint hullámzó volt.Sajnos több is lehetett volna a különbség,de mégis -igy is-nyerhettünk volna jó dobáspontossággal és 2 Govens-szel...
  Mindenesetre ahogy indult a szezon elején,ahhoz képest csodálatos javulás és ezért-valamint a lelkesedésért és szivért-nagy-nagy ölelés és gratuláció kijár!!!

   
 • 3szurkoloo2017június19.12:15ÚjVálasz

  KÖSZÖNÖM EZT A FANTASZTIKUS SZEZONT!
  SZÉP VOLT FIÚK!

   
 • 2foci11112017június18.23:49ÚjVálasz

  Szép siker gratulálunk leg jobb Szombathelyi csapat 2016 -2017 eredmények alapján (csak jobb lesz 2017-2018 -as év )ÉLJEN A CSAPAT HAJRÁ FALCO FALCO

   
 • 1belabo2017június18.23:08ÚjVálasz

  Grat a csapatnak!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!